Krátký film The Last Bastion o postavě ze střílečky Overwatch nenechá jedno oko suché
zdroj: tisková zpráva

Krátký film The Last Bastion o postavě ze střílečky Overwatch nenechá jedno oko suché

19. 8. 2016 10:14 | Video | autor: Aleš Smutný |

Středem zájmu dalšího krátkého filmu, který představuje postavu ze střílečky Overwatch, je robotický voják Bastion. Poslední model stroje, který vedl ofenzívu proti lidem během Omnických válek, ležel několik desítek let deaktivovaný v lese blízko Stuttgartu. Film se věnuje právě okamžiku, kdy se probírá z elektronického kómatu, a z celé série videí o postavách v Overwatch je zatím nejlepší.

Ačkoliv obsahově není video nijak originální, moc pěkně využívá motivy tradiční science fiction inspirované Isaacem Asimovem. Navíc umí Blizzard dobře pracovat s jednotlivými motivy, ať už jde o chytré využití zvuku datla, nebo letmé náznaky, jako je valící se mrak nad Bastionem s reaktivovaným bojovým protokolem. A v neposlední řadě je ptáček Ganymedes prostě roztomilý a osud Bastiona smutný, byť ne beznadějný.

Kratičká bojová scéna, v níž armáda Bastionů masakruje Bundeswehr podporovaný několika válečníky Crusaderů (novodobý rytířský řád, kam patřil i Reinhardt), se váže k nové mapě Eichenwalde, jejíž trailer si můžete prohlédnout níže. Hrad Eichenwalde drželi Crusadeři proti armádě robotů do posledního muže včetně velitele Baldericha von Aldera. Válečníci tak koupili dost času německé armádě, aby roboty v rozhodující bitvě porazila.

zdroj: Archiv

Ostatky von Adlera uvidíte na trůně v Eichenwaldu a jde o cíl snažení obou týmů. Zatímco útočníci mají za úkol s beranidlem projet celým hradem a ostatky vzít, obránci se jim v tom snaží zabránit. Celá mapa je posetá známkami boje o každý dům, takže všude vidíte zničené roboty, poškozené budovy apod.

Z herního hlediska Eichenwaldu dominuje členitost a časté převýšení. Spousta okolních budov a prostranství je vhodná pro hráče, kteří chtějí soupeře obejít a vpadnout jim do zad. Asi nebude snadné vytvořit na každém kroku „choke point.“ Schody také velmi často vedou do patra domu nebo na hradby, což ještě víc podporuje taktiku útoku ze zálohy.

Kromě nové mapy se do Overwatche chystá několik novinek. Každý hrdina dostane dva nové emoty (viz video), přičemž ten D Vy je poprvé legendární. Reinhardt dostane nový legendární skin, kterým je zbroj Baldericha von Adler. Plus na PTR serverech už probíhá testování nového patche, který přinese zásadní změny do Competetive módu a upraví některé postavy. Asi nejvýraznější je oslabení Genjiho a drobné posílení Mei a Mercy.

Seznam změn najdete zde, přičemž samozřejmě nejde o definitivní podobu, proto prochází testováním na PTR. 

zdroj: Archiv

Nejnovější články