Kouzelné ukázky z vikingské RPG adventury Banner Saga
zdroj: tisková zpráva

Kouzelné ukázky z vikingské RPG adventury Banner Saga

2. 10. 2012 15:02 | Video | autor: Petr Poláček |

Shodneme se snad na tom, že skrze Kickstarter realizovaná RPG adventura The Banner Saga, která disponuje tahovými souboji a vikingskou tematikou, je věc nanejvýše zajímavá. Když ne svým konceptem, tak probůh alespoň tou nádhernou stylizací a hudbou, která díky nečekanému úspěchu právě na Kickstarteru vzejde ze šmidlání skutečného orchestru a ne toho virtuálního, který uvnitř nějakého počítače ovládají elektroničtí permoníci.

Je ale logické, že The Banner Saga v současnosti zajímá hlavně ty z vás, co tvůrcům něco na KS přihodili, protože si zkrátka hlídáte svou investici. A soudě dle nového videa (po rozkliku), dokumentujícího nejenom vývoj hry, ale i záležitosti okolo KS kampaně, je zatím vaše investice zdravá a na nejlepší cestě, aby se vám vrátila i s úroky v podobě parádní hry.

Pokud nestojíte o sledování nácviku herních animací naživo a chcete vidět jen materiály ze hry, tak rovnou video přetočte na čas 3:20, potažmo na 6:55, protože pak uvidíte ukázku z animačky i záběry z tahových soubojů. Pokud možno si však video pusťte celé, protože je velmi zajímavé sledovat, jak tvůrci postupují s vývojem a hlavně by vám pak unikla ukázka hudebního doprovodu. Progres vývojářů s tvorbou hry obecně sledujte buď na Kickstarteru nebo rovnou na homepage.

zdroj: Archiv

The Banner Saga vyjde episodicky ve třech částech na PC a Mac, kdo investoval na Kickstarteru více než 50 babek, tak se po dokončení a vydání hry dočká všech tří episod. Původně plánovaný listopadový termín vydání byl s ohledem na rozšíření záběru ve všech aspektech hry (na základě neuvěřitelně úspěšné KS kampaně) posunut na první polovinu roku 2013. V listopadu se však hráči dočkají alespoň malé ochutnávky hry pod názvem The Banner Saga: Factions, což je výhradně na souboje 1v1 zaměřená multiplayerová minihra s žebříčkem, systémem budování party atd. Vše podstatné se dozvíte na Kickstarteru, což klidně zdůrazním ještě několikrát, i když to už asi není potřebné.

Nejnovější články