Hello Neighbor na videu ukazuje, že karikatura a horor se nevylučují
zdroj: tisková zpráva

Hello Neighbor na videu ukazuje, že karikatura a horor se nevylučují

24. 10. 2016 17:27 | Video | autor: Aleš Smutný |

Hello Neighbor se zprvu maskuje jako celkem milá a úsměvná adventura s důrazem na stealth, v níž se snažíte jako bdělý občan zjistit, co nekalého se děje ve sklepě vašeho souseda. Plížením a vypínáním proudu či jinými metodami se dostanete do sklepa… a hra najednou, aniž by opustila své grafické pojetí, přechází z odlehčené atmosféry do nefalšovaného psychologického hororu. Co na tom, že soused pořád vypadá jako komiksová karikatura? V přítmí sklepení je dost hrozivý.

Jak ukazuje nové video ze hry, tvůrci z Dynamic Pixels zatím plní sliby, že hra nebude sázet na lekačky, ale spíše tísnivý pocit pronásledování. Ostatně, ve videu není nijak abstraktní, protože hráč skutečně musí prchat temným podzemím před sousedem. Sice vás napadne, jak dlouho soused tohle sklepení hloubil, a jak je možné, že se nenapojil na nedaleké metro, ale zrovna realističnost není věc, kterou od téhle hry asi budete vyžadovat.

zdroj: Archiv

Další lákadlo hry spočívá v neustále se adaptující umělé inteligenci souseda. Nemusí být nutně chytřejší, ale prostě bude likvidovat způsoby, jakými jste se do jeho domu dostali (když hráče chytí, nezabije ho, ale sebere všechny věci a vyhodí ven …prostě ohleduplný psychopat). Pokud jste používali okno, čekejte u něj past. Nebo kamery. Pokud prcháte stejnou cestou, soused si najde zkratku a předběhne vás.

Základem zábavnosti hry by tak mělo být neustále zkoušení nových způsobů, jak se dostat zas o něco dál a zjistit, co se v obrovitém sklepení děje. Jak bude hra asi fungovat, si můžete zkusit v pre-alfa verzi, kterou si můžete po registraci zdarma stáhnout odsud. Plná verze vyjde v létě příštího roku.

Nejnovější články