„Fanouškovský“ film Metroid: The Sky Calls vzdává hold klasické akční sérii
zdroj: tisková zpráva

„Fanouškovský“ film Metroid: The Sky Calls vzdává hold klasické akční sérii

2. 11. 2015 18:49 | Video | autor: Aleš Smutný |

Slovo fanouškovský není v případě Metroid: The Sky Calls zcela na místě, protože jeho tvůrci ze studia Rainfall Films jsou úrovní někde jinde, než po garážích tvořící fandové, kteří si ve svém filmu zahrají společně s kamarády a přidají pár CGI efektů. Společnost Rainfall z Los Angeles má totiž rozsáhlé zkušenosti s tvorbou digitálních efektů, natáčením trailerů a promo i zábavního materiálu na zakázku. Mají ale také blízko ke hrám (viz třeba "trailer" na Legend of Zelda), což potvrzuje i jejich další video, jež je věnováno klasické sérii Metroid a kultovní hrdince Samus Aran.

Její roli si v krátkém snímku režiséra Sama Balcomba střihla známá moderátorka Jessica Chobot, respektive v akčních pasážích America Young. Nicméně, Balcombovi nešlo jen o přepracování klasické nintendovské série v moderním hávu, ale spíše se snažil o návrat k filmařině z dob, kdy první Metroid vyšel, tedy osmdesátých let.

Rukopis inspirovaný temnějším obdobím Ridleyho Scotta celkem snadno rozeznáte, ostatně, některé pasáže jako by vyskočily z úvodních momentů Vetřelce. Dojem podporuje třeba transfer přes VHS, který napomáhá vytvořit retro styl snímku, ovšem aniž by ztrácel cokoliv z moderních technologií, jež rozpohybovaly hlavní hrdinku. Celý dvanáctiminutový kraťas je tak spíše velmi příjemným a atmosférickým experimentem, než snahou nutně nacpat starou hru do moderního hávu. Posuďte sami, zda tenhle přístup funguje lépe.

Nejnovější články