Fanoušek předělává lokace z World of Warcraft do Unreal Engine 4
zdroj: tisková zpráva

Fanoušek předělává lokace z World of Warcraft do Unreal Engine 4

3. 6. 2015 14:36 | Video | autor: Adam Homola |

World of Warcraft si pořád uchovává své vizuální kouzlo a ani dnes nejde říct, že by hra byla vyloženě ošklivá. Nicméně WoW je tu s námi už více jak deset let a zub času se za tu dobu musel chtě nechtě projevit. Jeho vizuální podobou tak nikoho neuhranete, ale novým videem od Daniela Luchau by se vám to podařit mohlo. Ten totiž předělává lokace z populárního MMORPG do Unreal Engine 4.

Začíná Elwynn Forestem a pomalu se chystá na Duskwood a Westfall. Zatím je ale k nahlédnutí pouze rozpracovaná verze Elwynn Forest. Po technické stránce má před sebou Luchau ještě spoustu práce: stále pracuje na pořádném Level of Detail pro stromy, na plnohodnotných stínech pro všechny objekty, na odlescích na vodě a dodělává detaily domů a jezera.

Plánuje také méně stromů, ale větších, které do lokace patří víc, než ty stávající. Stromy projdou také menším vizuálním přepracováním, kdy se změní textura tak, aby nepůsobily tolik plasticky, ale více uvěřitelně. Chystá se taky Ambient Occlusion a někdy v budoucnosti by chtěl přidat i podporu pro virtuální realitu, na které bychom se mohli Elwynn Forestem projít zdarma.

Samotný World of Warcraft si za ty roky prošel několika menšími vylepšeními grafiky, ale nikdy to pochopitelně nebylo tak radikální, aby se to dalo porovnat s regulérní změnou enginu. Té se WoW dočká jen stěží, i když ani taková radikální změna není nevídaná a některé onlineovky si jí v minulosti už prošly.

Nejnovější články