Dark Souls II vypadá věrně odkazu předchozího dílu
zdroj: tisková zpráva

Dark Souls II vypadá věrně odkazu předchozího dílu

10. 4. 2013 21:50 | Video | autor: Aleš Smutný |

Když se začalo v kontextu vývoje Dark Souls II mluvit o přiblížení mainstreamovému hráči a dalším úpravám, asi bych se mohl zařadit do kategorie „plašanů“, kteří se chytali za hlavu a už viděli konec své oblíbené série. Takže si teď mohu nasypat trochu toho popela na hlavu, protože po dvojici videopreview na IGN s několika minutami záběrů ze hry musím říci, že mi spadl balvan ze srdce.

Dle záběrů z videa Dark Souls II vypadá velmi podobně jako původní Dark Souls. Nejde jen o vzezření UI, ale o celkový pocit, který ze hry sálá. Stísněnost, obavy, zranitelnost, strach. Ačkoliv je postava v demonstraci podle všeho celkem namakaná, je jasné, že i tady můžete zemřít při nějaké dětinské chybě v postupu. Vlezete na špatný most, naštvete špatnou potvoru, postavíte se hloupě k okraji propasti...

Komentář k videu poznamenává, že se tým snažil vylepšit grafické zpracování, aby se hráč více emocionálně položil do hry a příběhu. Já se tedy v mnohých děsivých momentech ponořil do původních her víc, než bylo zdravé, ale je jasné, že tady se zase pořádně zapracovalo na kabátku.

Některé scenerie jsou dechberoucí, ať jde o interiér s přerostlými salamandry nebo provazový most s hejnem draků. Odraz světla ze zapálené pochodně je podobně působivý. A stejně tak zdejší odrůda želv ninja, která se na vás převalí, když si dovolíte ji rubat do krunýře.

Je jasné, a slova v druhém videu to i potvrzují, že se prostě z předchozí hry přenese mnoho prvků. Je to samozřejmě jednodušší pro tvůrce, ale zároveň jde o spíše vítaný prvek pro dosavadní hráče, kteří si nebudou muset po, klidně pár stovkách hodin, začít navykat na nové věci v kontextu systému hry.

K příběhu se pořád budete muset pilně prokutávat a nebude vám servírován na zlatém podnose. Celkově je vidět opatrnější volba slov a místo "přístupnější" přichází spíše "jasnější pro nové hráče". Změny v oblasti boje se budou týkat pohybů, které by měly vypadat přirozeněji, uvěřitelněji.

Smrt, neodmyslitelná společnice hráče v „Souls“ sérii, je i tady a je jí požehnaně. A je vtipná. Obřík, který hází sekery velikosti stolu je prostě úsměvný, tím spíše, že vás na jeden zásah pošle k zemi. Prasátka (?), která vás shodí ze srázu také pojídala černou vtipnou kaši a bojový vůz možná není tak humorný, ale o to má stylovější nástup na scénu a vlastně i odchod z ní.

Upřímně, momentálně se nějakého zpronevěření odkazu nebojím. Jistě, bylo to jen pár minut, ale nezdá se, že by tvůrci chtěli radikálně měnit zaběhlou formuli. Takže se podívejte na video IGN a pak i na nové obrázky. Pokud máte rádi utrpení, strach a časté opakování stejných pasáží, musíte se na Dark Souls II taktéž těšit.

Nejnovější články