Civilizace Allayi z datadisku pro Endless Legend mění své chování podle ročního období
zdroj: tisková zpráva

Civilizace Allayi z datadisku pro Endless Legend mění své chování podle ročního období

4. 4. 2016 15:42 | Video | autor: Aleš Smutný |

Rozšíření Shifters pro 4X fantasy strategii Endless Legend se točí kolem zimy a s ní související nové suroviny Pearls of Auriga, potažmo nové civilizace Allayi, která díky své tendenci měnit s ročním obdobím své chování dala datadisku název. Nově přepracovaný systém zimy přinese i možnost pracovat s počasím jako se strategickým prvkem, kdy je můžete využit buď pro svůj prospěch, nebo je obrátit proti nepřátelům.

Ovlivňování zimy probíhá skrze zmíněné Perly Aurigy, které jde dát jako obětinu pro zisk nějakého požehnání. Podle toho, kolik perel obětujete a jaký bonus si vyberete, můžete získat obranné věže, speciální městské čtvrti a vylepšení. Navíc, Allayi mají unikátní typy požehnání, která vychází z jejich specifické podstaty.

Allayi jsou jen stínem své někdejší slávy, ale podle jejich náboženských textů znovu přijde čas, kdy je bude Auriga potřebovat. A oni se pak vrátí v plné síle. Protože jsou tak těsně propojeni se světem, na němž se zápas o moc odehrává, měnění ročních dob se reflektuje i v tom, jak se zrovna Allayi chovají. V létě jsou přátelští a preferují skálopevnou obranu, v zimě se stávají agresivními a nepřátelskými. Dokonce i jejich těla se mění podle roční doby.

zdroj: Archiv

Nová rasa může být hodně příjemným protivníkem, protože se její chování dynamicky mění a musíte počítat se sezónními výkyvy „nálad“ i schopností. Mírumilovní sousedé se s nástupem zimy klidně stanou nelítostnými nájezdníky. Zároveň ale jde o potenciálně velmi zábavnou civilizaci k hraní, která, pokud zvládnete její specifika, může být nesmírně silná. Navíc na její vyzkoušení nemusíte čekat dlouho, protože Endless Legend – Shifters vychází 7. dubna.

Nejnovější články