Česká strategie Logistics osloví hlavně fanoušky Transport Tycoon
zdroj: tisková zpráva

Česká strategie Logistics osloví hlavně fanoušky Transport Tycoon

20. 4. 2016 14:39 | Video | autor: Aleš Smutný |

Českou železniční strategii Logistics jsme vám poprvé představili v Tea Clubu #17 společně s autorem hry Honzou Zeleným, který pracuje v Bohemia Interactive a svůj vysněný vlakový tycoon vytváří ve volném čase. Logistics má za sebou už šest let vývoje a v novém videu uvidíte, že Honza svou lásku k Transport Tycoon Deluxe nezapře. 

Od prvního zasupění mašiny, která šplhá s nákladem do kopce, a s prvním pohledem na mapu, kde konstruujete dráhu, na vás dýchne atmosféra starých časů. Řešili jste tehdy, jak co nejefektivněji dopravit dřevo/uhlí z bodu A do bodu B nebo jestli se vyplatí investovat do nové mašiny, která urychlí převoz a umožní navýšit objem přepravované suroviny.

Logistics se zaměřuje na vlakovou dopravu, kterou organizujete v procedurálně generované krajině. Obsáhne sedm fází technologického vývoje, od prvních parních lokomotiv, až po maglev vlaky. K novým typům strojů se dostáváte prostřednictvím výzkumu, upgradování budov apod. Samozřejmě můžete počítat s rozdílnými podnebnými podmínkami a terénními situacemi, které vyžadují odlišné postupy.

zdroj: Archiv

Jak předvádí video, k dispozici budou ve hře dva pohledy. Ten první, izometrický, je tradičním strategickým a plánovacím pohledem na celý váš podnik. Druhý vás posadí do jednoho z vlaků a vy si v plně modelované krajině můžete užít cestu po dané trase. Prostě něco pro fanoušky vlaků.

Dlouholetí hráči Transport Tycoon by mohli ocenit známý koncept v moderním zpracování, což je zjevně jeden z cílů Honzy Zeleného, jakkoli z logických důvodů vynechává v TT zahrnuté další druhy dopravy. Třeba na ně časem dojde. Nejdříve ale musí Honza dokončit hru v základním módu. Další informace o hře a jejím vývoji najdete na oficiálních stránkách.

Nejnovější články