Adventura Maize servíruje mluvící kukuřici a naštvaného ruského medvídka
zdroj: tisková zpráva

Adventura Maize servíruje mluvící kukuřici a naštvaného ruského medvídka

6. 12. 2016 11:30 | Video | autor: Aleš Smutný |

Nejsem si úplně jistý, co konzumovali ve studiu Finish Line Games při vymýšlení konceptu puzzle adventury Maize, ale výsledek jejich práce je asi všeříkající. Takže: Jste na farmě, kde se vědcům kvůli nepochopenému vládnímu rozkazu podařilo vypěstovat myslící a mluvící kukuřici. A protože jde o vládní projekt, zamotali se do toho i Rusové. Jenže v podobě věčně namíchnutého plyšového medvěda Vladdyho, který vám bude s největším odporem pomáhat řešit… něco.

To, co vlastně na farmě děláte není úplně jasné ani z traileru, který oznamuje vydání hry a je protkaný dialogy útlocitných kukuřičáků a nezměrně drzého a hláskujícího medvěda. Co ale pochopit jde, je fakt, že hratelností půjde o adventuru v níž prim hraje řešení puzzlů a také příběh, jakkoliv působí jako drogový trip, vedle kterého i Alenka se svou říší za zrcadlem vypadá jako vzor racionality.

Což ale samo o sobě dělá z Maize poměrně unikátní nabídku, byť 18 eur (na Steamu) za cca čtyřhodinový trip s medvědem a kukuřicí může být pro někoho příliš. Jenže, kukuřice má krásně britský akcent, medvěd na všechny nadává s podobně neodolatelným ruským přízvukem a celá hra vypadá jako bizarní spojení Monty Pythonů a filmů Kevina Smithe. Což je prostě lákavá kombinace.

zdroj: Archiv

Nejnovější články