Žebříčky prodejnosti - Sims 2 porážejí DOOM III
zdroj: tisková zpráva

Žebříčky prodejnosti - Sims 2 porážejí DOOM III

23. 9. 2004 10:10 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Kralování akčního DOOM III v čele britského žebříčku končí. Po šesti týdnech jej...

Kralování akčního DOOM III v čele britského žebříčku končí. Po šesti týdnech jej sesadila horká novinka v podobě The Sims 2, o jejímž úspěchu zřejmě nikdo nepochyboval. Nejde však o jediný nový titul, který se z nuly dokázal probojovat až na přední pozice. Třetí místo totiž v sledovaném týdnu obsadila i další právě vycházející hra, onlinovka Final Fantasy XI. Ostatní jména budete však už zřejmě znát, protože The Sims 2 a FFXI jsou sice velice úspěšnými, zároveň však také jedinými novinkami nejen v nejlepší desítce, ale i v celé TOP20.

Velká Británie (ELSPA, k 18.9.)
1. The Sims 2
2. DOOM III
3. Final Fantasy XI Online
4. Codename: Panzers (Phase One)
5. The Sims Triple Deluxe
6. Championship Manager 03/04
7. Conflict: Vietnam
8. Shellshock: NAM 67
9. Joint Ops: Typhoon Rising
10. CSI: Dark Motives
USA (NPD Techworld, k 11.9.)
1. DOOM III
2. The Sims Deluxe
3. Age Of Mythology
4. World Poker Championship
5. The Sims: Makin' Magic
6. The Sims: Unleashed
7. Rise Of Nations
8. Zoo Tycoon: Complete Collection
9. Call Of Duty
10. The Sims: Superstar

Na vrcholu amerického žebříčku prodejnosti stále září DOOM III, ovšem zřejmě jen proto, že v sledovaném týdnu ještě The Sims 2 nebyli ve Státech na trhu. Uvidíme, jak tedy dopadnou další výsledky, i když osobně si troufám odhadnout, že je to už nyní jasné. Fenomén The Sims má v USA opravdu silnou hráčskou základnu, o čemž svědčí rovněž permanentí přítomnost několika datadisků k jedničce v žebříčku. Jediným překvapením se tedy jeví pouze čtvrté místo pro budgetovku World Poker Championship (homepage), jejímuž prodeji jistě napomáhá příjemná cena 20 USD.

Pokud by vás zajímalo, jaké hry se v minulém měsíci nejvíce prodávaly u nás, pak vězte, že žebříčky Cenegy za srpen jasně vede DOOM III, následovaný Ground Control 2: Operace Exodus a Sacred. Čtvrtý skončil CS: Condition Zero, pátý byl Spider-Man 2.
zdroj: PR, ELSPA, HomeLan

kate

Nejnovější články