Zaplaťte za Botaniculu kolik chcete
zdroj: tisková zpráva

Zaplaťte za Botaniculu kolik chcete

20. 4. 2012 11:03 | Téma | autor: Adam Homola |

Oblíbený Indie Humble Bundle je zpátky, tentokrát v českém pojetí a s kouzelným názvem The Humble Botanicula Debut. Oblíbené balíčky nezávislých her, které jsou specifické tím, že za ně můžete zaplatit kolik chcete, tentokrát trochu netradičně obohatí zbrusu nová hra - Botanicula. V balíčku her je vedle Botaniculy i Machinarium a Samorost 2. Jestli za ně zaplatíte jeden cent nebo tisíc dolarů, to je na vás. Pokud ale zaplatíte víc, než průměrných 8,77 dolarů, dostanete k třem výše zmíněným hrám taky film Kooky a sympatickou klikací puzzle hru Windosill. Všechny hry vám pojedou na Windows, Macovi i Linuxu. Pokud byste si je chtěli přidat do na svůj Steam účet, je pořeba zaplatit alespoň 5 dolarů.

K Botanicule, Machinariu i Samorostu 2 dostanete taky soundtracky. A jako u každé Humble Bundle akce můžete přesně nastavit, kolik peněz půjde přímo vývojářům, kolik půjde jako “dýžko” pro sajtu Humble Bundle a kolik pro různé charitativní organizace, v tomto případě World Land Trust. U vývojářů máte tentokrát tři možnosti - kolik peněz dáte přímo Amanita Design, kolik dáte pro tvůrce Kookyho a kolik tvůrcům Windosill. Nemusíte se tak bát, že by vaše peníze schramstl vydavatel, distributor, obchod nebo někdo další z prodejního řetězce.

Tahle skvělá akce ale moc nepotěšila ty, kteří si Botaniculu předobjednali za 10 dolarů na GOG.com a Gamersgate. Oni musí zaplatit 10 dolarů a někdo jiný si teď bude moci hru koupit za míň a ještě k tomu dostane další hry? Jakub Dvorský ze studia Amanita Design si uvědomuje, že to někomu nemusí přijít fér. Hráčům se tedy omluvil a nabídl skvělou kompenzaci. “Rozhodně nebylo záměrem nikoho okrást, nebo tak něco. Každý, kdo si (Botaniculu) předobjednal na GOG.com a Gamersgate dostane zítra Machinarium s artbookem a soundtrackem, jako omluvu,” řekl Dvorský pro Rock, Paper, Shotgun.

zdroj: Archiv

Trailer na The Humble Botanicula Debut

Velkorysá omluva. Takové tvůrce nejde nepodpořit. Proto šup na humblebundle.com a připějte nezávislým vývojářům alespoň pár dolarů. A jestli dáte míň jak průměr, tak si pro vás v noci přijde čert! V době psaní tohoto textu se prodalo už 31 500 kusů The Humble Botanicula Debut a vybralo se skoro 300 tisíc dolarů. Nejvyšší příspěvek byl za 904 dolarů. Mimochodem třetí nejvyšší příspěvěk mají na svědomí samotní GOG.com, kteří Botaniculu i Machinarium taky prodávají a na The Humble Botanicula Debut přispěli 300 dolarů. Prostě sympaťáci.

Nejnovější články