World of Warcraft patch 6.1 zpříjemní hraní barvoslepým
zdroj: tisková zpráva

World of Warcraft patch 6.1 zpříjemní hraní barvoslepým

17. 2. 2015 18:15 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Dekádu fungující onlineovka World of Warcraft usnadňuje s patchem 6.1 hraní lidem, co trpí barvoslepostí. Blizzard se zaměřuje na nejrozšířenější typy barvosleposti a vývojáři jdou vstříc touto nemocí postiženým hráčům co možná nejvíce. Výsledkem je předělaný interface hry, díky kterému mohou pohodlně hrát i barvoslepí hráči.

Blizzard do hry přidává možnost přizpůsobení zážitku na základě jednoho ze tří nejrozšířenějších typů barvosleposti. Vedle typu si ale hráči mohou měnit intenzitu přizpůsobení. Hra pro jednotlivé typy barvosleposti přidá trojici upravitelných filtrů a Blizzard rovněž sdílí detaily, jak se takové nastavení ve hře projeví.

Vedle pochopitelného přizpůsobení barev se hráči dočkají i přiblížení dění na obrazovce formou textu. Pokud například v běžné verzi hry ukážete kurzorem na předmět s přízviskem Rare a poté na jiný typu Epic, tak se změní pouze barva kurzoru. To ale nemusí mnohým stačit, a tak se nově vedle předmětu objeví textové označení hodnoty. To samé se například týká postav v reálném světe a hráči tak rozeznají jejich hostilitu nejen dle barvy kurzoru, ale nově také dle doprovodného textu či fráze. Další detaily o nastavení pro barvoslepé najdete v postu na Battle.netu, test na barvoslepost si můžete udělat třeba tadyoficiální stránce.

Word of Warcraf colourblind Word of Warcraf colourblind | zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články