Více jak 70% amerických teenagerů hraje GTA
zdroj: tisková zpráva

Více jak 70% amerických teenagerů hraje GTA

18. 9. 2003 23:23 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Pro rozptýlení tu máme výsledky další šílené studie ze Spojených států.

Podle průzkumu společnosti Gallup hraje více než 70% amerických teenagerů nějaký z počinů série GTA. Na tom by možná nebylo nic tak překvapujícího, ale těmi teenagery se v tomto případě myslí mládež ve věku od 13ti do 17ti let, tedy lidé, ke kterým by se hry GTA prakticky neměly vůbec dostat. Všechny byly v USA totiž ohodnoceny jako "M" (Mature; nevhodné do 17ti let). Pochopitelně jde jen o doporučení a navíc tyto údaje ze srpnového průzkumu, kde vzorek čítal pouhých 517 osob, mohou být zavádějící. Jen pro zajímavost, podle této studie by v zmiňované věkové skupině hrála GTA také více jak třetina všech dospívajících děvčat.
Ale to nejlepší na závěr, v Gallupu totiž přišli na jednu důležitou věc, a to, že chlapci, kteří hrají GTA se až dvakrát častěji dostávají do různých rvaček a fyzických konfliktů. Na druhou stranu autoři výzkumu ale netvrdí, že by GTA mělo mít na chování dospívajících nějaký přímý vliv. Z dalších údajů studie vyplynulo, že 62% teenagerů hraje hry nejméně hodinu týdně, 25% dokonce více než 6 hodin týdně. Více jak třetina americké mládeže prý nepaří nikdy nic.

Související články: Přináší závislost na hrách smrt? (srpen 2003), Mohou za obezitu počítačové hry? (červen 2003), Vědci: hraní akčních her zlepšuje postřeh (květen 2003), I hry mohou pomáhat léčit (březen 2003)

zdroj: HomeLan, Yahoo

ka

Nejnovější články