Vesmírné děsy ve freeware adventuře good morning, commander
zdroj: tisková zpráva

Vesmírné děsy ve freeware adventuře good morning, commander

11. 4. 2013 17:45 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Je duben, a "datum vydání: duben" si loni určili i autoři stylově vypadajícího lunárního hororu Routine. Přestože k vydání Routine jen tak nedojde, můžete vzít zavděk alespoň příjemným freeware hororem good morning, commander, postaveným na podobné premise – jako neznámý astronaut se probudíte na vylidněné základně a následně šmejdíte po jejích strašidelných lokacích.

Doba hraní good morning, commander sahá někam za hodinu a pro milovníky kvalitního kosmického strašení jde rozhodně o sympatický prožitek. Úsporná je nejen atmosféra, ale i formální stránka. Není to však na škodu – všudypřítomným zvukem při zdejších (častých) procházkách skafandrem je pouze syčení vzduchu a dýchání, díky čemuž značná část good morning, commander dost připomíná 2001: Vesmírnou odyseu.

Hru si můžete stáhnout odtud, a sluší se ještě dodat, že ač byla vydána v loňském roce, v nedávné době na ni upozornil jak server IndieGames.com, tak navíc jeden dobrý kamarád píšící pro jistý konkurenční web.

Když už jsme se v úvodu zastavili u Routine, závěrem ještě několik slov k aktuálním novinkám okolo této hry. Věru nejde o moc povzbudivé čtení. V postu z konce března vývojáři z Lunar Software ujistili, že rozhodně nestíhají dubnové vydání, ale že hra do konce roku určitě vyjde.

Stejně tak ani nestíhají vytvořit slíbený gameplay trailer, leč brzy prý rovněž dorazí. Naopak do potěšitelných zpráv patří záměr vývojářů pokusit se o využití 3D helmy Oculus Rift. Celkově z tónu zní, že Lunar Software si ukousli větší sousto, než sami čekali, a nezbývá než doufat, že se jím nebudou dusit příliš dlouho.

Nejnovější články