Tvůrci Star Citizen jdou hráčům vstříc – zveřejnili interní plán vývoje
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Star Citizen jdou hráčům vstříc – zveřejnili interní plán vývoje

22. 11. 2016 13:17 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Jestli se něco při zmínce jména Star Citizen vybaví kromě lichotivých termínů jako „obrovský vesmír“ a „masivní úspěch crowdfundingu“, bude to i negativní myšlenka, která by se dala shrnout jako „opravdu dlouhý vývoj.“ Tvůrci z Cloud Imperium Games jsou si toho vědomi, jak potvrzuje i nová, notně dlouhá, zpráva od Chrise Robertse. V ní hodnotí dosavadní růst projektu, ale věnuje se především transparentnosti, a tak se rozhodl v tomto ohledu učinit další krok.

Tím je zpřístupnění interních časových plánů a rozvrhů ohledně vývoje jednotlivých herních dílků. „O tom, zda tyto informace zveřejníme jsme dlouho debatovali,“ vysvětluje Roberts. „Cílová data nejsou data, kdy daná část vyjde a vše, co vidíte, se bude měnit, Někdy trochu, jindy výrazně. Nebezpečí ve zveřejnění spočívá v tom, že nezasvěcený pozorovatel tomu neporozumí a vznikne rozruch ohledně toho, že zase naskakuje nějaké zpoždění.“

zdroj: Cinemart

Nakonec se ale tým prý rozhodl jít touto cestou, protože tím chce oplatit důvěru komunity – což není nesmyslné, vzhledem k faktu, že Star Citizen stojí na silných crowdfundingových pilířích. Průběžný plán většiny součástí hry a jejich souborů tedy najdete na těchto stránkách. Vývojářský tým ale rozhodně nebude nikdy jmenovat přímo jména vývojářů, aby nedocházelo k jejich obtěžování a napadání a termíny budou často zjednodušené pro publikum, které se v branži tolik nepohybuje. Plány budou obnovovány každý týden.

V celé zprávě se můžete dočíst i několik dalších zajímavostí. Kupříkladu na hře aktuálně pracují čtyři studia, jejichž celkový počet zaměstnanců čítá 377 lidí, což už je pořádné číslo. To samozřejmě odpovídá i na fakt, kam jdou peníze z crowdfundingu – platit tak velkou masu lidí už prostě něco stojí, zvláště pokud budujete hru této velikosti. Ostatně, Roberts to sám jasně říká: „Nebudujeme něco, co budete hrát týden a pak na to zapomenete. Budujeme Star Citizen tak, aby vznikla online hra, která bude růst a vzkvétat celé roky.

Nejnovější články