The Franz Kafka Videogame zpracuje motivy díla slavného spisovatele do adventury
zdroj: tisková zpráva

The Franz Kafka Videogame zpracuje motivy díla slavného spisovatele do adventury

24. 8. 2015 13:27 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Jak by asi vypadala hra podle díla Franze Kafky? Nejspíše velmi bizarně a v mnoha ohledech nesmyslně. Právě touto cestou se ovšem vydává nezávislý projekt The Franz Kafka Videogame, na němž pracuje ruský vývojář Denis Galanin. Ten se svým konceptem puzzle adventury vyhrál soutěž  Intel Level Up. Základem jeho adventury je fakt, že vše stojí na absurditě a surrealismu pro Kafku tak typických.

Hlavním hrdinou této adventury je pan K. Ten dostal nabídku na zaměstnání, která se neodmítá a tak se vydává na dalekou cestu mimo svou domovinu. Ovšem brzy poté, co opustí rodnou hroudu zjistí, že svět kolem něj přestává dávat smysl a stává se velmi bizarním. O mnoho více o hře nevíme, ale zjevně se máme nač těšit.

Vítězství v Intel Level Up ukazuje, že The Franz Kafka Videogame oslovila porotu, kde najdete jména jako Chris Avellone, Tim Schafer či Chris Taylor. Momentálně musíme sledovat oficiální stránky a také stránky na Steamu, kde se dozvíme, že hra vyjde příštím roce. Platformami jsou PC (Win, Linux), iOS a Android.

zdroj: Archiv

Nejnovější články