Seriál nabízí pohled do zákulisí vývoje Halo 5, zatímco se chystá remaster Halo 3: ODST
zdroj: tisková zpráva

Seriál nabízí pohled do zákulisí vývoje Halo 5, zatímco se chystá remaster Halo 3: ODST

22. 12. 2014 15:02 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Vývojáři z 343 Industries mají před sebou po úspěšném křestu ohněm s Halo 4 další výzvu. Halo 5: Guardians má nabídnout výrazně přepracovaný multiplayer, který by měl být zaměřený více na um hráčů než jejich výbavu a perky. Jak obtížně se sliby realizují během praktického vývoje naznačuje série videí, která nakouknou pod pokličku vývoje.

První z dokumentů s názvem Sprint nabízí letmý pohled na průběh vývoje, konkrétně na sprint, což je jedna z fází metody agilního vývoje (Scrum atd.). Jde o dvoutýdenní uzávěrky, na jejichž konci musí jednotlivé týmy splnit zadanou práci. Pro začátek by tedy podobný bleskový pohled šel, příště by to ale chtělo jít více do hloubky. Další videa se postupně objeví na oficiálním kanálu.

Pohled pod ruky tvůrců ale není jedinou novinkou od 343 Industries. Stávající majitelé Halo: The Master Chief Collection dostanou příští rok na jaře zdarma remasterovanou edici Halo 3: ODST. Podobně jako hry z Master Chief Collection poběží i ODST v 1080p a 60 FPS. Jde o omluvenku za problémy se servery po vydání Master Chief kolekce.

zdroj: YouTube.com

V dnešní době se však ani dobré zprávy neobejdou bez nějakého toho "ale". Remasterovaná verze Halo 3: ODST nabídne jen kampaň, ne skvělý multiplayer s návykovým Horde módem Firefight (ten prý 343 nehodlají předělávat, klatě!). Ale znáte to, darovanému koni...

Kdo spustil multiplayer Halo: The Master Chief Collection mezi 11. listopadem a 19. prosincem, dostane měsíc Xbox Live Gold zdarma. Tato podmínka platí i pro bezplatné získání Halo 3: ODST, takže jde jasně o bonus pro hráče, kteří si kolekci koupili po vydání a museli se potýkat s problémy. V příštím roce bude zřejmě pro všechny ostatní hráče remaster Halo 3: ODST dostupný jako DLC.

Krom výše uvedených odměn dostanou hráči, co splňují podmínky, i cedulku se jménem do hry, speciálního avatara a předělanou multiplayerovou mapu Relic z Halo 2: Anniversary (ale opět až na jaře příštího roku).

zdroj: YouTube.com

Nejnovější články