Sam Lake vysvětlí, proč Remedy dělá Quantum Break místo Alan Wake
zdroj: tisková zpráva

Sam Lake vysvětlí, proč Remedy dělá Quantum Break místo Alan Wake

23. 5. 2013 11:20 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Málokterý herní vývojář je krom svých děl známý i pro svůj jedinečný ksicht. Kreativní ředidel Sami Järvi, známější pod jménem Sam Lake, ze studia Remedy, ale mezi právě takové šťastlivce patří. Nejen, že byl zodpovědný za zápletky Max Payne a Alan Wake, ale prvnímu jmenovanému navíc propůjčil i svůj nezaměnitelný obličej. A teď nám Sam Lake vysvětlí, proč se rozhodli v Remedy vyvíjet mix seriálu, hry a cestování časem Quantum Break, a jaký je v tom všem status případného Alana Wakea 2.

V první řadě je rozhodně fajn, že Sam Lake ještě žije a tvoří. Ale když pomineme sympatické, leč ohrané fráze o tom, jak moc jsou fanoušci pro vývojáře důležití, jeho depresivní tón dává poznat, že Remedy si v posledních letech nevedli kdovíjak dobře. "Z kreativního hlediska by vytvoření pokračování Alana Wakea bylo skvělé. Kdybychom si mohli jen tak vytvářet skvělý obsah. A nemuseli se při tom obávat o triviální zádrhely. Jako třeba financování."

Lake se rozpovídá o tom, že Alana Wakea se prodaly tři milióny kopií a stal se kultovní klasikou. K tomuto číslu se však došlo postupně – hra nebyla hitem ve dni vydání, a jak asi víme my (nebo třeba lidé z Kaos Studio či Team Bondi), to se v éře bujících rozpočtů odpouští obtížně. Než pak Remedy sehnali nové mecenáše pro nový (vydavatelsky zajímavější) projekt, chvíli to trvalo. Teď ten moment prý však nastal a s Quantum Break se na nás chystá „ultimátní remedyovský zážitek“, ať už si pod tím představíme cokoliv.

Remedy prý stále doufají, že se Alan Wake dočká pokračování, jenže vše má svůj čas... Prozatím vývojáři dávají do kupy novou Alan Wake edici, která v sobě kombinuje Alan Wake: Collector’s Edition a Alan Wake’s American Nightmare spolu s bonusovým, doposud neviděným obsahem. Tento set je už k mání tady v Humble Bundle edici. A o tom, že Remedy stále neztrácejí svůj obskurní humor, se pak přesvědčte v úplném závěru videa.

...

Nejnovější články