Rockstar proti singleplayer modům pro GTA V nic nemá a video editor z PC verze vydá i pro PS4 a XOne verze
zdroj: tisková zpráva

Rockstar proti singleplayer modům pro GTA V nic nemá a video editor z PC verze vydá i pro PS4 a XOne verze

8. 5. 2015 16:08 | Téma | autor: Petr Poláček |

Není pochyb o tom, která verze Grand Theft Auto V je v této chvíli nejlepší, nabízí nejvíce zábavy a je zkrátka definitivní. PC verze se krom jiného pyšní třeba Rockstar editorem nebo možností pouštět si vlastní hudbu v rámci stanice Self radio. Je tedy pouze logické, že majitelům konzolových verzí tyto funkce chybí, a moc rádi by se jich také dočkali. Škodolibí PC hráči by jim určitě vzkázali, ať zahodí konzoli a pořídí si PC, ale tvůrci z Rockstaru jsou vůči svým fanouškům přeci jenom vstřícnější. Jak prozradili v komunitním Q&A, některých funkcí z PC verze se majitelé PS4/Xbox One verzí přeci jenom dočkají.

V prvé řadě je řeč zejména o Rockstar editoru, který umožňuje natáčet, editovat a následně publikovat filmy a videa s využitím materiálů ze hry. Tvůrci v současné době pracují na portu editoru pro PS4 a Xbox One verze hry, který by hráčům rádi nabídli v průběhu léta. Majitelé PS3 a X360 ale mají smůlu, protože ani jedna z konzolí už by editor neutáhla. Naproti tomu se ale majitelé všech čtyř konzolových verzí dočkají rádiové stanice The Lab, zatímco budou marně čekat na přidání stanice Self radio, protože to prý není z technologického hlediska možné. Možnost poslouchat při hraní vlastnoručně sestavený seznam mp3 skladeb jde údajně za současné limity konzolí, i těch nových.

Pokud jde o obsahovou podporu PS3 a X360 verzí hry, další update pro GTA Online ještě vyjde i na starých konzolích. Jak ale tvůrci vysvětlují, každý nový obsah vyžaduje optimalizaci celé hry a výkon navíc. V určitém bodě už nebude možné tento výkon navíc ze starých konzolí vymáčknout a obsahová podpora skončí. Lze předpokládat, že to tvůrci oznámí s dostatečným předstihem.

Z dlouhodobé obsahové podpory se budou naopak těšit verze pro PC a nové konzole. Tvůrci kupříkladu pracují na updatu, který do hry přidá „nové hračky na hraní a k blbnutí“, za něž mohou hráči utratit své těžce vydělané peníze z Heist misí. Úvodní obrázek článku naznačuje, co to bude za hračky – minimálně auta a pistole, nebo alespoň jejich upgrady. Mimochodem, nové Heist mise by majitelé hry v nejbližších updatech spíše čekat neměli. Jejich vývoj není jednoduchý, takže bude nějakou dobu tvůrcům trvat než vytvoří, otestují a vydají nové kousky.

zdroj: YouTube

Rozhodně ožehavé téma představuje přístup Rockstaru k modifikacím pro PC verzi. Po posledních updatech totiž přestaly fungovat i některé singleplayer modifikace, přestože tvůrci slíbili, že půjdou pouze po modifikacích multiplayerových, protože rozbíjí zážitek z hraní GTA Online. Tvůrci nyní vysvětlili, že jejich cílem nebylo singleplayer modifikace znehratelnit. Nikdo také za ně nedostal ban nebo jiný postih. Jen zkrátka není už z podstaty věci možné se vyhnout situaci, kdy některé singleplayer mody přestanou po vydání updatu fungovat. Jakkoli tvůrci singl mody podporují, jde o neautorizovaný obsah a není možné s ním při vývoji updatu počítat. Ostatně, umíte si představit to peklo, kdyby tvůrci při vývoji updatů museli testovat všechny mody, aby náhodou některý z nich nechtěně nerozbili...

Tvůrci rovněž zdůraznili, že budou pokračovat v boji proti cheaterům v GTA Online, jakkoli jde o činnost, která nikdy neskončí, protože cheater si vždycky najde cestu. A na úplný závěr dobrá zpráva pro hráče, kteří by chtěli k hraní GTA V použít mimo gamepadu a klávesnice třeba joysticky nebo volanty. Tvůrci z Rockstaru nechtějí zatím nic konkrétního slibovat, ale zkoumají možnosti, jak rozšířit seznam všech možných i nemožných podporovaných ovladačů.

Nejnovější články