Retro střílečka STRAFE finišuje kickstarterovou kampaň a nabízí demoverzi
zdroj: tisková zpráva

Retro střílečka STRAFE finišuje kickstarterovou kampaň a nabízí demoverzi

17. 2. 2015 12:58 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Pixel Titans se se svojí střílečkou STRAFE nebojí hrát na nostalgickou notu a i když je video ke kickstarterové kampani ryze humorné, samotný projekt vypadá solidně a jako poctivá střílečka. Pokud však chtějí uspět, je třeba nakopnout poslední potenciální přispěvatele a završit požadovanou částku. Do konce totiž zbývá už jen 50 hodin a na kontě stále ještě chybí necelých 30 tisíc dolarů. A to je přesně ten moment, kdy obvykle vývojáři dají hlavy dohromady a pokusí se přijít se způsobem, jak zaujmout co nejvíce dalších potenciálních podporovatelů.

Výsledkem momentálně není nic menšího než vydání demoverze. Ovšem, jak však autoři sami v příspěvku na Kickstarteru varují, tato je tuze rozbitá. Na síť prý navíc unikla dosti krkolomným způsobem obsahujícím mimo jiné únos jednoho z programátorů hry a neoprávněné použití Gaussovy pušky. Humor prostě vývojářům nechybí, teď jen aby také za něco stála nejen demoverze, ale především finální produkt a koneckonců aby také nikomu nebyl pouze pro smích.

zdroj: Archiv

Demoverze samotná představuje pouze základní aspekty hry - speedruny a honbu za co možná nejvyšším skóre doprovázenou retro střílečkovým stylem vizuálního zpracování i hratelnosti. Aktuální build je ve fázi pre-alfaverze hry a chybí mu tak řada vlastností, jež budou ve finální obsaženy.

Autoři zmiňují například absenci možnosti individuálního nastavení hry (v současné podobě si hráči nemohou ani invertovat myš), chybějící kvalitnější pathfinding nepřátel a spolu s tím i vyladěná umělou inteligenci. Vedle toho vývojáři rovněž slibují řadu skrytých tajemství připravených k objevování a především procedurálně generované úrovně.

Pokud tak chcete nahlédnout, jak vypadá nostalgie v praxi, určitě se na demoverzi STRAFE podívejte. Ke stažení je například přímo v rámci posledního příspěvku na Kickstarteru. Momentálně je demo dostupné na Mac a PC. Autoři však neslibují funkčnost a zmiňují celou řadu možných bugů včetně možné kompletní nefunkčnosti či neplánovaného rozpoutání třetí světové války.

Nejnovější články