PlanetSide 2 jde po cheaterech tvrdě a nevybíravě
zdroj: tisková zpráva

PlanetSide 2 jde po cheaterech tvrdě a nevybíravě

5. 12. 2012 11:00 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Vlastně nemám tvůrce PlanetSide 2 rád.

Uprostřed psaní prvních dojmů mi ten zpropadený tým vývojářů opraví polovinu kritizovaných věcí, což je prostě k vzteku. Ta drzost! Tak rychle reagovat na (některé) problémy hry! Každopádně, jedním z velkých problémů hry jsou cheateři a hackeři, primárně s oblíbenými aimboty. Osobně jsem za celou dobu potkal prokazatelně tak tři. Nicméně, je to dle všeho nemalý problém hry.


Není se čemu divit, je v základu zdarma a jako free hra opravdu dobře funguje. Takže tihle vykukové vlastně ani nemusí za své kur...pardon, znepříjemňování hry jiným platit. Najdete dedikovaná videa a stránky, kde je návod pro aimboting nováčky. Hnus, Velebnosti, jak by řekl klasik. Nicméně tým SOE v čele Johnem Smedleym bere tohle likvidování zábavy ve své hře vážně a dává to najevo jak nekompromisními bany za jakoukoliv modifikaci hry, tak i verbálně na Twitteru.

A nebere si přitom servítky. Jednoho vychytralého podvodníka nazval „šmejdem“ a dodal: „Zabanovali jsme ho. Všechny tři účty. Najdi si jiný koníček a nebo se nauč pořádně hrát“. Smedley v dalších twitterových postech vyzývá, aby lidé nezapomínali nahlašovat, když vidí aimbottera a potvrzuje, že bany létají na provinilce, jak to jen jde. Nakonec ještě přihodil ujištění: „máme tu kluky, jejichž životním posláním je banovat podvodníky a idioty, kteří používají hackerské nástroje“.

Což je přístup, jemuž se dá jen tleskat. Navíc, je to opravdu i v zájmu hráčů, protože PlanetSide 2 se i přes rozkodrcaný start začíná profilovat velmi dobře, zvláště díky aktivnímu přístupu týmu k řešení problémů.

Nejnovější články