PC verze Dark Souls konečně přechází z Games for Windows na Steam
zdroj: tisková zpráva

PC verze Dark Souls konečně přechází z Games for Windows na Steam

17. 12. 2014 14:39 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Prodlužovaná agónie Dark Souls: Prepare to Die Edition na Games for Windows Live končí. From Software spustili funkční migraci z GfWL na systém Steamworks. Příslušný update vyšel už 15. prosince, nicméně podle toho, kdy jste hru zakoupili (respektive zakoupíte) musíte celou migraci příslušným způsobem zahájit. Tvůrci totiž nemohou zaručit, že si uložené pozice a achievementy přenesete po 16. únoru příštího roku, takže bude lépe, když se na případný transfer rovnou vrhnete. Postup najdete v oficiální steamové skupině Dark Souls: Prepare to Die Edition.

Obecně platí, že pokud jste hru koupili před 15. prosincem, kdy vyšel update, platí první bod v návodu a dále se dělí na verze zakoupené na pevném nosiči a skrz Games for Windows Live.

Snazší práci s přesunem hry na Steamworks mají hráči, co si Dark Souls už pořídili nebo pořídí mezi 15. prosincem a 16. únorem, čemuž se věnuje druhý bod. Logicky nejsnazší bude proces pro lidi, co si hru koupí po 16. únoru, kdy už bude podpora Steamworks plně zakomponována ve hře.

Doporučuji vám ale ještě si přečíst diskusi pod updatem, protože kupříkladu přítomnost modu DSfix způsobovala pád hry. Tento problém by ale měla vyřešit udpatovaná verze DSfix, která si s přechodem na Steamworks rozumí.

zdroj: Archiv

Nejnovější články