Oficiální detaily o GTA Online varují před porodními bolestmi a upozaďují roli mikroplateb
zdroj: tisková zpráva

Oficiální detaily o GTA Online varují před porodními bolestmi a upozaďují roli mikroplateb

26. 9. 2013 11:30 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Jedno šílenství skončilo, další však teprve začíná! Sotva bylo vydáno Grand Theft Auto V, už naplno propukla mánie ohledně chystaného multiplayerového dodatku (ve skutečnosti spíše nové onlineovky) jménem GTA Online. Rockstaři v posledním vyjádření přiznávají, že GTA Online je pro ně neprošlapaným územím. Zároveň však chtějí "formu hry" utvářet dle názorů hráčů, od online feedbacku po hráčskou oblibu různých částí GTA Online.

Tím nám Rockstar v zásadě šalamounsky oznamuje, že první týdny GTA Online budou "plné odlaďování" a dost možná v mnoha ohledech trochu průšvihové. Ale nevadí, podobným trablím čelí každá onlineovka. Konkrétně bude základní verze GTA Online obsahovat:

- kriminální aktivity v otevřeném světě. Od questů pro jednoho hráče až po rozsévání chaosu v mnoha gangsterech
- závodění mezi hráči. Od off-roadů, přes pouliční jízdu až po zápasy mezi čluny či letadly
- kustomizaci hlavního panáka, vozů i zbraní.
- sportovní utkání v tenise, golfu a dalších aktivitách. Kromě dobrého pocitu z pohybu vašeho avatara v nich získáte peníze a Reputaci

Reputace má sesumírovat veškeré herní aktivity a s jejím růstem budou spojeny nové prvky, pušky i přátelství. Peníze můžete získat buď skrze destrukci mapy, questy či závodění, nebo rychleji výměnou vašich reálných bankovek za herní GTA$.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Herní ekonomika je prý vymyšlena a vybalancována tak, že valná většina hráčů nebude holdovat mikrotransakcím. Ve hře však budou přítomny, aby uspíšily hru těm několika nešťastníkům, kteří nemají tolik času. Rovněž ceny předmětů se budou lišit oproti singleplayeru. Jinými slovy, spekulované mikrotransakce byly potvrzeny ve formě urychlování herního progresu. Teprve po této fázi má dojít na přidávání nového obsahu. Mezi něj se řadí:

- loupeže (heists), v nichž bude vše záviset na plánování a kooperaci
- capture the flag mise včetně možnosti vytvořit vlastní CtF úkoly. 
- čtveřici plážových vozidel... 
- a především editor alias Content Creator. Ten má umožnit tvorbu a publikaci vlastních závodů a zápasů

Zajímavé je, jak tvůrci z Rockstaru dopředu upozorňují na porodní bolesti GTA Online - dočkáme se padání, bugů a dalších ohavností. Jak to s oním padáváním bude, však zjistíme sami už po 1. říjnu, kdy bude GTA Online vypuštěn do světa.

Nejnovější články