Nové mapy pro Halo 5 budou po vydání k dispozici zdarma
zdroj: tisková zpráva

Nové mapy pro Halo 5 budou po vydání k dispozici zdarma

10. 6. 2015 10:45 | Téma | autor: Honza Konfršt |

343 Industries si to u fanoušků svým způsobem řádně rozlili. Start jinak parádní kompilace Halo: The Master Chief Collection pro Xbox One byl nakonec přinejmenším problematický a například matchmaking nefungoval ještě dlouhé týdny po vydání. Tým vývojářů se však ke svým problémům postavil čelem a hráčům, kteří si kolekci zakoupili záhy po vydání, nabídli zdarma HD remaster Halo 3: ODST. Vývojáři však chtějí svou reputaci napravit i v souvislosti s Halo 5: Guardians – z informací magazínu Game Informer totiž vyplývá, že tvůrci chystají pro Halo 5 bude řadu DLC balíčků s mapami, které budou k dispozici zdarma. A zpoplatněná navíc nebude ani online kooperace!

343 Industries se tak vydávají cestou studia Turtle Rock, které mělo v případě kooperativní akce Evolve podobný nápad vydávat všechny DLC s mapami zdarma, aby nedocházelo k tříštění komunity. Jinak řečeno nedojde k rozdělení komunity na hráče podle toho, zda nějaké peníze za nové mapy navíc utratili či nikoli. A to je dobré nejenom pro hráče, ale i pro hru samotnou.

Halo 5: Guardians vyjde 27. října s dvacítkou map, do června 2016 však autoři slibují vydat dalších patnáct map. Zdarma navíc nebudou jen mapy, ale také online kooperace. V praxi to znamená, že si kampaň zahrajete v kooperaci i v případě, že nejste uživatelem placené služby Xbox Live Gold.

Vedle těchto příjemných zpráv se dozvídáme z vyjádření šéfky studia Bonnie Ross také to, že vzhledem ke krkolomnému launchi Halo: The Master Chief Collection se mohou hráči série Halo těšit na betaverze – žádná další Halo hra se bez nich prý už neobejde.

Bonnie Ross zároveň tvrdí, že si s Halo kolekcí ukousli tvůrci možná až příliš velké sousto – hráčům chtěli dodat komplexní balík her a právě to stojí za velkou řadou problémů. Pokud by se rozhodli pro samostatné remastery, podstatně by si tím ulehčili práci a šetřili nervy své i hráčů. Ale stalo se a důležitá je budoucnost. Současné kroky studia napovídají, že si jsou svých chyb vědomi a snaží se jich dále vyvarovat.

Nejnovější články