Na The Last Guardian se pracuje... pomalu a těžce
zdroj: tisková zpráva

Na The Last Guardian se pracuje... pomalu a těžce

10. 2. 2012 18:21 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Upřímně, asi bychom si měli začít dělat o osud hry The Last Guardian vážné starosti.

Tedy, ono je na místě mít ty starosti už déle, ale protože dostáváme i pozitivní zprávy o tom, že projekt nebyl zastaven, samotný obsah oněch zpráv není úplně optimistický. Šúhej Jošida se nyní rozpovídal o stavu hry a o tom, zda je v týmu stále přítomen Fumito Ueda. Ten na hře prý stále dělá, ale už na bázi dohodnuté smlouvy a ne jako zaměstnanec.


Takže Ueda stále na hře pracuje, ale jinak působí Jošidova slova spíše rozpačitě. „Ano, projekt postupuje dál, ale pomalu. Je to těžké, ale pořád jsme plně soustředění. Je to pořád důležitý projekt a my chceme celou vizi naplnit. Fumitovy nápady pro nás představují výzvu, občas těžkou, takže tu bylo nějaké přebudovávání a změny. Proto to trvá tak dlouho“.

Že si není Jošida jistý tím, jestli hra spatří světlo světa, naznačují i další prohlášení v rozhovoru. Třeba takové zaklepání na dřevo při řešení otázky, zda Ueda zůstane u Sony na smluvní bázi, až (a jestli vůbec) bude Last Guardian dokončen. Tahle hra prostě začíná vykazovat známky problematického projektu, který by mohl někdo stopnout. Stále doufáme, že ne, protože na The Last Story jsme se těšili... a pořád optimisticky těšíme.

Nejnovější články