Komiksový Assassin's Creed, románový Homefront
zdroj: tisková zpráva

Komiksový Assassin's Creed, románový Homefront

25. 10. 2010 15:50 | Téma | autor: Aleš Smutný |

To, že se komiksy a beletrie staly nedílnou součástí celé herní mašinerie je...

Zvětšit zdroj: tisková zpráva To, že se komiksy a beletrie staly nedílnou součástí celé herní mašinerie je neoddiskutovatelný fakt. Romány a komiksy Mass Effectu slaví solidní úspěch, svět Halo rozšířila kvalitativně diskutabilní trilogie románů a dokonce i v proslulé galerii Ufizi ve Florencii najdete mezi odbornou literaturou knižní adaptaci Assassin's Creed II. Nyní se hlásí další kousky do řady „herní literatura“.

Tou první je komiks Assassin's Creed: The Fall a odehrávat se bude, překvapivě a velmi originálně, na začátku 20. století v Rusku, kde se svému konci blíží carská vláda. Hlavním hrdinou bude Nikolaj Orelov (symbolika orla zůstává zachována), který si bude poskakovat po zamrzlých střechách Moskvy a snad i jiných měst a zřejmě bude stát za pádem cara Alexandera III. (zřejmě doslova). Orelov bude mít klasickou kápi, vyztuženou potřebnými kožešinami a na jednom ze záběrů třímá v ruce pušku. Pokrok nezastavíš.

Můžeme z komiksu něco usuzovat o budoucí hře? Asi ne. Může jít prostě o odbočku či možná přemosťující děj, který nás zavede do 2. světové války. Nicméně hra zasazená do doby ruské občanské války by rozhodně byla zajímavá a stála by za zpracování víc, než stokrát omleté prostředí boje s Němci.

Z jiného těsta a doby bude románová verze Homefrontu, futuristické akce ze Spojených států amerických, které jsou dvacet let od současnosti okupované Severní Koreou. Ne, neptejte se nás, jak vyhladovělý a ne až tak početný národ může okupovat USA, nevymyslíme nic ani s energetickou krizí, která to má způsobit. Nicméně zajímavá jsou jména spisovatelů.

Jedním je Raymond Benson, který napsal už pár knih ze světa Metal Gear a Jamese Bonda. Druhým pak scenárista John Milius, který je podepsán pod Apocalypse Now i Barbarem Conanem. Milius spolupracoval i na scénáři hry jako konzultant pro scénář, přičemž si jej tvůrci pochvalovali jako skvělého znalce historie a taktiky, který jim vyvracel hloupé nápady a říkal, jak by skutečně partyzánský boj vypadal. Román Homefront vyjde příští rok.

Nejnovější články