K PS3 verzi Battlefield 3 přeci jenom dostanete BF1943 zdarma
zdroj: tisková zpráva

K PS3 verzi Battlefield 3 přeci jenom dostanete BF1943 zdarma

24. 11. 2011 15:00 | Téma | autor: levis |

Stačila žaloba a je vymalováno: EA nakonec všem majitelům PS3 verze Battlefield 3 přeci jenom dají gratis kopii Battefield 1943, kterou slibovali při vydání. Stáhnout si hru budete moci (viz odkaz) i vy a zdarma již tuto sobotu, tedy za předpokladu, že jste si aktivovali svůj BF3 Online Pass. Podle oficiálního stanoviska ze strany EA šlo v celé věci "jen o nedorozumění".

Battlefield 1943 vyšel oficiálně před dvěma lety a na disku BF3 se prý nemohl objevit kvůli novým smluvním pravidlům ze strany Microsoftu. Ten vyžaduje, aby byl obsah jedné hry na disku pro X360 a PS3 téměř identický, protože v opačném případě by xboxové verzi BF3 mohl odmítnout certifikaci. Microsoft se tímto způsobem jistí, aby jeho zákazníci nikdy nedostali méně než ti, co mají PS3.


Když se tedy BF1943 na disku BF3 nepodařilo dojednat, EA to zkusili ukecat slibem, že majitelům playstationového BF3 dají alespoň časovaný exkluzivní stažitelný přídavek. Hráči si ale rychle uvědomili, že ten měli slíbený tak jako tak, a celé věci se na vlastní triko ujala právnická firma Edelson McGuire.

EA hrozila obžaloba, podle níž podvedli miliony zákazníků a donutili je koupit si BF3 ve verzi pro PS3 kvůli něčemu, co pak nedostali. Šance, že by tenhle soud pro EA nedopadl dobře, musely být vysoké - trvalo totiž jen tři dny, než byl BF1943 uvolněn pro majitele BF3 zdarma.

Nejnovější články