Iwata: „3D neopouštíme, 2DS je jen alternativa“
zdroj: tisková zpráva

Iwata: „3D neopouštíme, 2DS je jen alternativa“

6. 11. 2013 11:56 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Vydání Nintendo 2DS považuji za vynikající nápad, kterému chybí jen trocha citlivější ergonomie. Nicméně to, že Nintendo vydalo levnější verzi svého handheldu bez onoho „revolučního“ trojrozměrného efektu, muselo i vyvolat otázky, zda se nakonec firma na 3D potichu nevykašle.

Satoru Iwata se ale nyní nechal slyšet, že Nintendo rozhodně tímto směrem nejde. Nintendo 2DS je prostě možností pro zákazníka a zároveň chytrý tah, jak otevřít platformu a nové hry dosud nezasažené skupině zákazníků. Jde samozřejmě aktuálně o nové Pokémony (viz recenze) a jejich potenciál oslovit nové zákazníky, kteří by uvítali lacinější vstup do DS království.

Iwata přímo říká: „Obecně řečeno, trvá vždy rok a půl, než můžeme představit nový typ hardwaru, a teď jsme si už předem uvědomili, že bude obtížné naplnit prodejní potenciál Nintendo 3DS bez snadno přístupného produktu, který by byl připraven na vydání nové Pokémon hry.“

Teoreticky tak může 2DS sloužit jako předstupeň k 3DS, které si případně spokojení zákazníci pořídí. 2DS ale hlavně umožní hrát hry skupině, která neměla o 3D zájem a nechtěla připlácet právě za tuto funkci. Dle Iwaty bude Nintendo nadále nabízet 3DS a 3DS XL, což by mělo jasně vyjádřit úmysl firmy držet se třetího rozměru.

Že Nintendo nehází třetí rozměr přes palubu, by měla prokázat třeba The Legend of Zelda: A Link Between Worlds, která prý bude disponovat vynikajícím 3D efektem. Je ale zároveň pravda, že vzhledem ke klesajícím prodejům 3DS Nintendo potřebovalo nový kus hardwaru, který zaujme, zaboduje v nezasažených zákaznických oblastech a nabídne cestu, jak mohou zákazníci laciněji hrát nové tituly, o něž mají zájem.

Nejnovější články