<i>Nový impuls do života Xboxu 360?</i>
zdroj: tisková zpráva

<i>Nový impuls do života Xboxu 360?</i>

11. 9. 2008 17:17 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Má spočívat v poslechu rádia, oznámení nových exkluzivních her a nabídnutí pár starších gratis. + ĆÍSLA O PORUCHOVOSTI

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Internet rozvířila stejně tak zajímavá, jako nepotvrzená zpráva o novém vylepšení funkcionality herního systému Xbox 360. Dne 25. září v podvečer se, spolu s oznámením snížení ceny konzole v Evropě, údajně rozeběhne velká marketingová kampaň, již bude možné sledovat i skrze samotnou konzoli. Microsoft má oznámit uzavření strategického partnerství se Sirius Satellite Radio, díky čemuž bude na X360 možné poslouchat vybrané kanály rozhlasu za nějaký rozumný měsíční poplatek, měnou mají být MS body. Poslech konkrétního rádia prý bude možný i během samotného aktu hraní. Navíc se chystá možnost stahování hudby přímo na HDD konzole, dílem placené (znovu skrzevá MS body) a dílem gratis, ve druhém případě má jít o songy z vybraných her.

Microsoft prý dále plánuje vypuštění řady nových demoverzí a dalšího herního obsahu, počítaje v to nový přídavek pro RPG Mass Effect či gratis mapy pro Halo 3, plus oznámení nových exkluzivních X360 her nebo těch s časovou exkluzivitou. Mezi nimi se spekuluje o Assassin's Creed 2, Mass Effect 2 či o novém Conkerovi. Odkud už je jenom krůček k avízu zcela nové FPS od Rare, potažmo hned dvěma novým Halo hrám, z nichž jedna bude multiplayerová. Ve výčtu příjemných novinek má být dále šest původních Xbox titulů nabídnutých gratis ke stažení, mezi nimiž bude např. Halo - uvedené má být milou pozorností předplatitelům Gold účtu. Abych řekl pravdu, moc tomu nevěřím, spíše to vypadá jako nějaká přání četné komunity fanoušků, jakkoliv se něco z výše naznačeného nakonec může vyplnit. Nechme se tedy příjemně překvapit…

Naopak nepříjemně zarazí zpráva mapující starší výrobní problémy s X360, který měl ještě před svým startem v USA poruchovost blížící se neuvěřitelným 70%. Drtivá většina strojů tehdy sjíždějících z výrobní linky nebyla provozuschopných, takže nikterak nepřekvapí, že v roce 2007 se firmě vrátilo přes milion vadných konzolí. Což z necelých 12 milionů tehdy do obchodů vyexpedovaných kusů vytváří dosti nelichotivé povědomí o X360 jako o nejvíce problémové konzolové platformě. Více na toto téma lze najít např. v tomhle článku, kde je připomenuta suma přes miliardu amerických dolarů vynaložená na záruční opravy, k čemuž si posléze řekl své i nešťastný krok Microsoftu, který od ATI a IBM převzal vlastnictví čipsetů v konzoli a s tím související záruku na jejich závady.

zdroj: VG Chartz, Eurogamer

mart

Nejnovější články