<i>Artworky z Star Wars Battlefront 3?</i>
zdroj: tisková zpráva

<i>Artworky z Star Wars Battlefront 3?</i>

30. 12. 2008 10:10 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

S okolnostmi nálezu modelů pašeráka Hana Sola a lovkyně lidí to není moc jasné. UPDATE

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Pokud pravidelně sledujete naše krátké zprávy, jistě vám neuniklo hned několik zmínek o tom, že třetí pokračování série Star Wars Battlefront (naposledy dvojka, 81%) je na spadnutí. Spekuluje se o tom celý rok a podle původních informací mělo připadnout ne Pandemic, nýbrž vývojářům z Free Radical, z poslední doby neblaze proslulým skrze Haze.

Jenže tito jsou v poslední době v obrovských finančních potížích, museli propustit několik zaměstnanců a podle poslední zprávy z půlky prosince od nich vývojářské žezlo měli přejmout Rebellion. Proto je trochu překvapivé, že se první rendery ze hry objevují na stránce designéra Richarda Johna Smithe (vedle těch z TimeSplitters 4), tedy dlouhodobého spolupracovníka právě Free Radical. A jako by to nestačilo, jsou označené rokem 2007.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Nejpravděpodobnější verze proto zní: Free Radical už hru nedělají, svému designérovi proto dovolili rendery hodit na web (aby měl na co lákat případnou další klientelu) a postavy takto vůbec vypadat nemusejí. Jenže kdyby tomu tak bylo, jistě by je Smith ještě během pondělka z webu okamžitě nestáhl.

Co když byly jeho - jistě řádně zaplacené - modely zkrátka postoupeny Rebellion? Těžko si ostatně představit, že ti by s vývojem hry začínali nanovo. S jistotou nelze tvrdit ani jedno. Snad jedině s potěšením kvitovat, že i ve třetím díle Battlefrontu si zahrajete za Hana Sola. A kdo je u všech čertů lovkyně Shara The Bounty Hunter? Každopádně buďme opatrní: zvláště po zkušenostech s artworky z Bioshocku 2, z nichž se vyklubal čísi domácí úkol, a také po ilustracích k domnělému KoToR III.

Update (13:05): Na internet proklouzlo ještě několik dalších modelů z dílny téhož autora: od císaře Palpatina po rebelské vojáky (v oblečcích pro pozemní misi na Endoru), imperiální gardu, malé Jawy i obyvatele planety Kamino..

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Star Wars Battlefront III měl podle starších zvěstí vyjít 15. března 2009 pro platformy X360, PS3, PS2, Wii, DS a PSP. Vzhledem k tomu, že stále nebyl oficiálně oznámen, to je nereálné, nejdříve podzim.

SOUVISEJÍCÍ ZPRÁVY
18.12. Tvůrci Haze a TimeSplitters 4 z britského studia Free Radical Design blízko krachu, rozdělaný Star Wars Battlefront III od nich měl převzít Rebellion.
9.7. Amazon do své nabídky asi nechtěně přidal Star Wars Battlefront III pro X360, PS2, PS2, Wii, DS a PSP, přičemž vyjít by měl 15. března 2009.
20.6. LucasArts na E3 nic neoznámí, ani spekulovaný KoTOR 3 (BioWare), Star Wars Battlefront 3 (svěřen tvůrcům Haze) či pokračování LEGO Indiana Jones (Travellers Tales).
30.9. Podle CVG je prakticky jisté, že třetí díl Star Wars Battlefront udělají Free Radical (autoři TimeSplitters)
19.6. Šeptá se o třetím Star Wars: Battlefront, na němž se už ale nemají podílet tvůrci předchůdců z Pandemic
zdroj: PC Games

levis

Nejnovější články