Hacknutý Wii ovladač funguje i na PC
zdroj: tisková zpráva

Hacknutý Wii ovladač funguje i na PC

7. 12. 2006 16:16 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Zatímco majitelé Xbox 360 si pořád stěžují, že Microsoft nezavedl podporu klávesnice a myši i do her, šikulové z různých koutů světa pro změnu zkoušejí oživit nunčakový ovladač z Wii v prostředí Windows.

První úspěchy jsou nesmělé, ale vypadá to, že za pár týdnů byste s vhodným "patchem" mohli ovládat Windows podobně elegantně jako třeba Tom Cruise v Minority Report. První testy byly sice poněkud neohrabaně prezentovány na hraní Half-Life 2 (se sníženou citlivostí a zpožděnými reakcemi ovladače nevypadá ukázka moc působivě), ale posléze se podařilo rozchodit i IR port, což znamená, že ovladač funguje v podstatě jako laserové ukazovátko. K pohodlné rychlosti, která může soupeřit s pohybem myši, tak chybí už jen vyladěný ovladač. Veškeré kouzlo totiž spočívá v softwarové emulaci a ta je viníkem zpožděných reakcí na hráčův pohyb rukou.

Samotnému Nintendu se jistě podobné aktivity nelíbí, ale potenciál může být v případě těch správných herních titulů poměrně velký a možná to pohne ledy i na oficiální bázi. Vyrobit konkurenční ovladač se stejným systémem snímání pohybu, určený primárně pro PC, by nemuselo být nikterak problematické a vývoj vhodných her je pak už jen otázkou času. Kdyby však k podobnému vývoji událostí došlo, co by se stalo se samotným Wii? Jeho "revoluční" ovladač je v podstatě jediným trumfem a pokud by se v dohledné době objevila nějaká schopná alternativa (Sony už na něčem takovém pracuje), museli by se v Nintendu hodně snažit, aby jí zadupali do země. Třeba kvalitními tituly typu Zelda: Twilight Princess.

Update (by Cappy) - Pokračuje další "tuning" Wii-mote, aby ovladač fungoval na PC. Video s výsledky.

zdroj: Joystiq

lavicak

Nejnovější články