Football Manager 2013 vyzrál na piráty a profituje
zdroj: tisková zpráva

Football Manager 2013 vyzrál na piráty a profituje

26. 11. 2012 13:40 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Zářící stálicí okrajových částí PC scény je série Football Manager. Její poslední díl...

Zářící stálicí okrajových částí PC scény je série Football Manager. Její poslední díl se opět povedl a Miles Jacobson ze Sports Interactive se v jednom z rozhovorů více rozpovídal o pozadí přípravy hry. Proč vznikl Classic mód? Inu, prý se na post mortem sezení profláklo, že pár lidí ze studia předposlední hru nehrálo. Důvod? Mají děti a tím pádem nemají dost času. Samotný Football Manager 2013 bude dle Jacobsona nejlépe prodávajícím se dílem série.


Proč? Inu, jde o kombinaci několika okolností. Jednou z nich je množství novinek v čele se zmíněným Classic módem, které bylo možné vytvořit prý i proto, že studio mohlo nabrat dalších osmnáct lidí. Dalším je fakt, že za předobjednávku jste dostali přístup do bety dva týdny před vydáním plné verze. Nu a nakonec jsou tu protipirátská opatření, na kterých se ve Sports Interactive pracuje dlouhodobě.

„Pirátství je samozřejmě velký problém“ vysvětluje Jacobson. „Díky opatřením v minulém roce nebyla hra upirátěna dva týdny. Ty extra prodeje nám pomohly získat nové členy, kteří na hře pracovali v tomto roce. Nová hra má nový systém a v tuto chvíli ještě nebyl prolomen. Pokud vydrží ještě další tři, čtyři týdny, budou z toho těžit prodejci i my a stejně tak i spotřebitel. Pokud letos vyděláme výrazně víc, budeme opět investovat do studia, nabereme další lidi a budeme pracovat na dalších novinkách“.

Jak se zdá, metodika dodatečných updatů, které likvidují původní cracky, je funkční a Sports Interactive se vyplatí. Dobré je i to, že Jacobson chce stále na hře pracovat. Prý má nyní v hlavě plány na další prvky hned do tří ročníků, jen mít čas je vytvořit. Navíc moc pěkně vystihuje, jak se hra vyvinula.

„Ano, děláme každý rok stejný žánr, ale pokud se podíváte na první hru, jíž jsme ve Sports Interactive dělali – Championship Manager 2 – a na to, co děláme v FM13, uvidíte dvě naprosto rozdílné hry. Jedno je hra, druhé je RPG simulace fotbalového managementu, která má v sobě i mód pouze fotbalového managementu.“ A kdy bude Jacobsen spokojený s podobou hry? Až bude na Metacritic průměr 100 procent, a každý fanoušek fotbalu na světě nebude mít doma svůj Football Manager.

Nejnovější články