Fanouškovský seriál o Garroshi Hellscreamovi a další zajímavosti z WoWfan a HSfan
zdroj: tisková zpráva

Fanouškovský seriál o Garroshi Hellscreamovi a další zajímavosti z WoWfan a HSfan

14. 2. 2015 16:30 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

S dalším víkendem je tu i další pravidelné shrnutí novinek z našich partnerských webů WoWfan.cz a HSfan.cz, které se věnují populárním hrám od Blizzardu – MMORPG World of Warcraft a karetní Hearthstone: Heroes of Warcraft. Co zajímavého se v posledních dnech událo ve světě Azerothu potažmo v těchto dvou titulech?

World of Warcraft se nesla ve jménu otevírání již druhého Warlords of Draenor raidu s názvem Blackrock Foundry. Tato pevnost Železné Hordy byla otevřena již minulou středu, avšak teprve tento týden jsme se dočkali otevření Mythic obtížnosti, která přidává další, složitější mechaniky k jednotlivým bossům a je tak určená pro opravdové vetrány a profíky. V době psaní článku se ji zatím nikomu nepodařilo pokořit celou. Pro občasné hráče by se zase příští týden měla otevřít první část raidu s nejlehčí obtížností Raid Finder, takže ani ti nepřijdou zkrátka.

Minulý týden se objevila příjemná zpráva, že se Blizzardu podařilo vybrat krásných 1,9 milionu dolarů na pomoc v boji proti nebezpečné ebole. Blizzard totiž hráčům prodával speciálního non-combat peta - malou modrou kozu s názvem Argi, která stála 10 dolarů a kompletní výtěžek z jejího prodeje šel na charitu. Díky téměř dvou set tisícům prodaných petů tak nyní Červený Kříž dostal sympatický finanční dar.

wowfan zdroj: tisková zpráva

Redaktoři WoWfan.cz sledují dění v celosvětové komunitě fanoušků World of Warcraft a minulý týden je zaujal jeden ambiciózní počin. Skupina nadšenců se totiž rozhodla vytvořit desetidílné filmové zpracování nejnovější Warcraft knihy s názvem War Crimes, která se věnuje hlavně osudu Garroshe Hellscreama. Do světa zatím vypustili trailer a ten vypadá náramně. Škoda, že samotná videa jsou plánována až na rok 2016.

Pojďme na informace o oblíbené karetní hře Hearthstone. Portál HSfan.cz připravil rozhovor s jedním z nejpopulárnějších a nejúspěšnějších českých streamerů, DeeThanem, který se rozpovídal o svých streamech, své práci a taky o momentálně nejdiskutovanějším českém streamerovi s přezdívkou Fatty Pillow.

wowfan zdroj: tisková zpráva

Streamování hry je samozřejmě populární nejen v našich končinách, ale i v zahraničí najdeme spoustu extrémně populárních hráčů Hearthstone, jejichž kanály mají desetitisícovou sledovanost. Jedním z nich je i švédský hráč Forsen, kterého redaktoři HSfan představili v medailonku z rubriky Zahraniční streameři.

Samotná Hearthstone je spíše o strategii a taktice a nevyžaduje od hráčů žádnou znalost pozadí příběhu, v němž se odehrává. Byla by ale škoda se o tyo příběhy připravit! Všechny legendární karty totiž mají svůj původ ve světě Warcraftu a mnohé z nich mají opravdu pohnutou historii. Z toho důvodu redaktoři HSfan.cz připravili rubriku Legendy Hearthstone, ve které si jednotlivé karty respektive jejich příběh, představují. V prvním díle přijde na řadu např. Hogger, který terorizoval nejednoho začínajícího hráče World of Warcraft.

Nejnovější články