Evropským hráčům vládnou Britové
zdroj: tisková zpráva

Evropským hráčům vládnou Britové

23. 7. 2014 18:45 | Téma | autor: Adam Homola |

Anglie patřila k jedné z kolébek herního světa a vždy se mohla chlubit i velkou herní gramotností. Potvrzuje to i nová studie od společnosti Ipsos MediaCT, která se podívala na hráče a herní návyky v několika evropských zemích za první tři měsíce tohoto roku.

Studie Gametrack nezkoumala všechny evropské země a přirozeně ani ne všechny hráče. Zaměřila se spíše na větší státy, které jsou na tom s herní kulturou podstatně dál, než třeba my. Již zmíněná Anglie je na tom velmi dobře s četnostní hraní - průměrně se tam hraje prý až osm hodin týdně. Zato ve Španělsku jen pět hodin týdně.

Zajímavá data vylezla z Francie - tam prý hraje 58 procent lidí ve věku od 11 do 64 let. Francouzi se navíc za aktivní hráče sami považují, což má svou váhu. Sami určitě znáte někoho, kdo si třeba jen sem tam střihne v kanceláři nějakou flashovou hříčku nebo si občas zahraje něco na mobilu cestou do práce, ale na přímý dotaz zda se považuje za aktivního hráče, by odpověděl negativně.

Francouzů, kteří se považují za aktivní hráče, je tak podle studie zhruba 29 milionů. Němci jsou na tom s 30 miliony aktivních hráčů o fous líp. Německo je také napřed co se týče formy distribuce. Ve srovnání třeba s Anglií nebo Španělskem tam preferuje digitální distribuce mnohem více hráčů. Na malý graf, který připravilo MCV, se můžete podívat pod textem a celou studii pak najdete tady.

European_gamers zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články