Duke Nukem Forever nakopl Duke Nukem hry pro handheldy
zdroj: tisková zpráva

Duke Nukem Forever nakopl Duke Nukem hry pro handheldy

1. 11. 2010 16:59 | Téma | autor: Petr Poláček |

Znovuoživení projektu Duke Nukem Forever pod křídly Gearboxu nepřineslo pro všechny příznivce steroidového svalovce jen samá pozitiva. Ačkoli se to nezdá, mělo to i svůj negativní dopad – připravovaná akce Duke Nukem Trilogy: Critical Mass pro handheldy DS a PSP musí změnit název, osobu hlavního hrdiny a v důsledku těchto významných úprav i způsob distribuce, jak informuje newsletter (pdf verze) tvůrců ze studia Frontline.

Extraction Point: Alien Shootout zdroj: tisková zpráva

Duke Nukem trilogy: Critical Mass museli tvůrci přejmenovat na Extraction Point: Alien Shootout a jméno hlavního hrdiny změnili na Cam Nash. Jinak by hra měla zůstat stejná, přesto si tyto změny vyžádaly úpravu prvků přímo ve hře, z čeho tvůrci nejsou nijak nadšeni, pochopitelně.

Z původně plánovaného vydání na klasických fyzických médiích i kvůli výše popsaným změnám sešlo. Hra bude v případě PSP verze distribuována pouze digitálně přes PlayStation Store, snad ještě před koncem tohoto roku. DS verze bude distribuována rovněž pouze digitálně přes 3DSiWare, ale až ve druhém čtvrtletí příštího roku, čili někdy mezi dubnem a červnem 2011.

Na hratelnosti a design obou verzí hry by se uvedené změny podepsat neměly. Pořád jde o 3rd person akci s šesticí lokací (Brooklyn, Manhattan, Area 51, Los Angeles, Tokio, Washington), ve které budete krom střílení mimozemského šmejdu sbírat a používat power-upy, hledat tajné skrýše a snad se i bavit…i když bez Dukeových hlášek, což je dost mrzuté. Více si o hře můžete přečíst v pdf newslettteru.



Nejnovější články