Doprovodná aplikace Star Wars Battlefront je ve skutečnosti zajímavá karetní tahovka
zdroj: tisková zpráva

Doprovodná aplikace Star Wars Battlefront je ve skutečnosti zajímavá karetní tahovka

11. 11. 2015 11:37 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Na App StoruGoogle Play vydala EA doprovodnou aplikaci pro Star Wars Battlefront, která má podobu karetní hry, ve které lze získat kredity pro nákup výbavy přímo v Battlefrontu. Aplikace s názvem Base Command a je však dostupná i v prohlížeči na oficiálních stránkách hry, takže si na své přijdou i hráči, kteří si do telefonu nic instalovat nechtějí nebo vlastní Windows mobile stroj.

Base Command můžete hrát samostatně bez ohledu na to, jestli plánujete hrát Star Wars Battlefront. Charakter karetní hry a především odměny za její hraní však zaujmou právě budoucí hráče SWB. Cílem hry je s pomocí karet ubránit základnu Rebelů před nájezdy Impéria - souboje jsou samozřejmě tahové a obsahují prvky tower defense titulů.

V každé z misí se hráč stará o obranu základny rebelů, ke které se s každým dalším odehraným tahem ze všech stran přibližují vojska Impéria. Hráč musí s rozmyslem hrát karty ze dvou různých balíčků. První obsahuje jednotky (například X-wing, A-wing, ale i pěchotní jednotky) a slouží k přímému boji s nepřítelem. V tu chvíli rozhodují statistiky té či oné karty a ve hře je tak útok, obrana, zdraví i počet útoků. Útok končí odehráním všech útoků daných karet nebo zničením jedné z nich.

rendition1 zdroj: tisková zpráva

Další jsou takzvané hvězdné karty, které poskytují výhody jednotlivým kartám jednotek. Tvůrci za všechny zmiňují například Cycler Rifle, kterou lze přihrát vojákovi Rebelů a zvýšit tím jeho útok. Některé z hvězdných karet pak poskytují možnost útočit přímo – řeč je například o orbitálním útoku, který poškozuje celý sektor. Každá z misí navíc nabídne ještě takzvané perky – modifikátory jednotek nepřátel, které mají potenciál ovlivnit průběh i taktiku celé mise. Příkladem budiž třeba imunita vůči prvnímu útoku.

Base Command nabídne hráčům celkem padesátku misí s tím, že od 10. do 17. listopadu je k dispozici pouze prvních osm z nich. Další pak vyjdou po 17. listopadu. Za zmínku rovněž stojí, že propojení karetní hry s SWB funguje oboustranně – jakákoli odemčená hvězdná karta v Battlefrontu se hráčům zpřístupní i v Base Command. Star Wars Battlefront vychází už 19. listopadu.

Nejnovější články