Diablo III zkusí mikrotransakce, ale jen na asijských trzích
zdroj: tisková zpráva

Diablo III zkusí mikrotransakce, ale jen na asijských trzích

24. 2. 2015 14:22 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Blížící se patch 2.2.0 pro stále populární Diablo III vyděsil spoustu hráčů a to z jednoduchého důvodu. Hráči skrze dataming totiž ohledně patche zjistili, že se chystá další platební možnost, která se vztahuje k mikotransakcím, což by mohlo vysávat další dodatečné peníze z kapes. Blizzard zkoušel s Diablem III spoustu věcí a tak exkurze do světa mikrotransakcí není zase tak překvapivá. Nicméně se hráči mimo asijské trhy mohou uklidnit, tento pokus s distribucí herního obsahu se jim vyhne.

Po chvilce zděšení a nevyhnutelného internetového naštvání se ovšem Blizzard ozval, že se sice vytěžená data nějak nemýlí, ale severoamerického a evropského trhu se mikrotransakce opravdu netýkají. Prostě Blizzard chce zkusit experimentovat na trzích více nakloněných a uvyklých mikrotransakcícm.

Potvrdil to evropský komunitní manažer: „Během přípravy na vydání patche 2.2.0 můžete dataminingem získat informace, které se nevztahují ke všem regionům. Zvláště následující informace se nebudou vztahovat na severoamerický a evropský region – nové platidlo jménem Platina, dočasné boosty zkušeností, nové kosmetické předměty včetně křídel, nebojových petů a portrétů postav, odkazy na velikost vaší úschovny a rozšíření slotů na postavy, nové uživatelské rozhraní, které se vztahuje k výše zmíněnému.“

zdroj: Archiv

Z toho, co nebude si tedy můžete udělat celkem dobrý přehled, co bude ve verzi pro Asii. Tady hráči mikrotransakce berou jako běžnou součást hry a nebojí se investovat. Ostatně Blizzard minulý rok oznámil, že Diablo III míří do Číny a to je trh mikrotransakcím zaslíbený. Nicméně objevují se i otázky z evropských a amerických končin, zda by nechtěli v Blizzardu tento systém distribuce virtuálních předmětů zaručit.

Odpověď je jasná: „Ačkoliv tento model v některých regionech zkoušíme, nemáme v tuto chvíli žádné okamžité plány na implementaci takovéhoto prodeje pro evropský region.“ Takže na nákup extra slotů, nebojových petů a různých křídel pro svou postavu prozatím zapomeňte. Byť v rámci 2.2.0 patche se objeví třeba změny v uživatelském rozhraní pro lepší práci s kosmetickými předměty.

Nejnovější články