České okénko: Rune Legend mixuje puzzle a mytologii
zdroj: tisková zpráva

České okénko: Rune Legend mixuje puzzle a mytologii

13. 2. 2012 14:51 | Téma | autor: Petr Poláček |

V České i Slovenské Republice se vývoji her nevěnuje jen Bohemka, 2K Czech, Warhorse, Cinemax a Vatra v Brně. Především v oblasti her pro mobilní a sociální platformy se na tuzemské scéně pohybuje celá řada dalších studií, týmů a společností, jen nejsou moc vidět, protože svojí činností nespadají do segmentu „hardcore“ titulů. A protože velká média o těchto vývojářích také nepíšou, nemá člověk příliš mnoho možností, jak se o nich dozvědět. Pokusíme se to tedy do budoucna v rámci napravit a začneme studiem Dreadlocks.

V prosinci vyrukovalo s Windows Phone 7 hrou Rune Legend, v současnosti připravuje její port na PC, iOS, XBLIG a Android platformy, potažmo chystá „výpravnou fantasy RPG hru“ Twinwill. Video z Rune Legend najdete po rozkliku a myslím, že vám z něj bude všechno jasné. Do nekonečné zásoby herních desek vkládáte runy různých tvarů tak, abyste desku vyplnili, a pokud hrajete příběhový mód, tak odhalujete tajemství magických run. Právě příběh doplněný o hezky kreslené předěly a příjemnou hudbu je hlavním tahákem této logické hry, která - považte - stojí 21 korun.

V nabídce je celkem 6 herních módů včetně ne zcela tradičního multiplayeru nebo už klasického nekonečného módu s nastavením obtížnosti. Mít Windows Phone, tak to klidně vyzkouším – takhle si počkám na iOS nebo PC verzi. Pokud je hudba z traileru autentická, čili je podobná i ve hře, byla by to asi první mobilní hra, kde bych zvuk neposílal okamžitě k šípku. Uvidíme, uvidíme. Kdybyste s hrou měli vlastní zkušenost, klidně se o ni podělte v diskusi. Další informace o tom, co Dreadlocks kutí, najdete na homepage a sledovat můžete jejich Twitter či Facebook. A hru samotnou dostanete v marketplace nebo tady. Za zmínku také stojí, že Rune Legend vyhrála v hlasování návštěvníků prosincové vývojářské akce AppParade. Něco na té hře přeci jenom bude...

zdroj: Archiv

Nejnovější články