Bungie lákají na novou hru ze světa Halo 3
zdroj: tisková zpráva

Bungie lákají na novou hru ze světa Halo 3

25. 9. 2008 16:00 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Velké tajemství konečně spatřilo světlo. Uhádnete z teaser traileru, o co půjde? AKTUALIZOVÁNO

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Takový hype, jaký předcházel dnešnímu oznámení Bungie, tu dlouho nebyl a vydal by na samostatný článek. Nejpodstatnější však je, že autoři vysoce ceněné série akčních stříleček Halo konečně oficiálně poodhalili svůj nový projekt. A že ani teď vlastně není jasné, jestli půjde o samostatný datadisk k Halo 3 (dost možná v duchu Crysis Warhead?) nebo již dříve avizovanou týmovou multiplayerovou akci bez Master Chiefa, a tím pádem zbrusu novou hru. Byť existují důvody si myslet, že se mohlo jednat spíš o to první, víz níže.

    Bezpečnostní kamery zachycují okolní dění: ulice v keňské Mombase jsou klidné, taktéž mrakodrapy. Jenže pak atmosférou rychle začnou pronikat drop pody, město stihne výbuch nebo zkrat systémů a počítače se jen těžko vrací do normálu, navíc pod zřejmou kontrolou Superintendenta (tj. tajemné ikonky, kterou fanoušci vídali při nejrůznějších příležitostech v uplynulých měsících).

zdroj: Archiv


Halo - teaser trailer k novému projektu

V souvislosti s tím, co všechno se za uplynulé týdny o hře prokeclo, lze tipovat následující: vzhledem k tomu, že na obloze stále stojí vesmírný řetěz, musí se hra odehrávat zhruba okolo začátku druhého Halo. Master Chiefa nikde vidět není, roli tu zřejmě nebude mít žádnou. Z několika kamerových záběrů to navíc vypadá, že dění hry (ať už jakéhokoliv druhu) bude zasazeno na povrch planety, přičemž některé z lokací (obrázek) si přímo říkají o onu avizovanou týmovou střílečku. V tomto ohledu by tedy Bungie následovali tradici datadisků v duchu Half-Life, tzn. nahlížení již jednou odehraných konfliktů a událostí z jiných míst a z jiného úhlu pohledu.

Docela dobře je tak možné, že hlavní roli sehraje právě ODST (tedy Orbital Drop Shock Troopers), výsadková divize vojska USNC. Týmová akce s elitními vojáky v hlavní roli? Proč ne. Otázkou však zůstává, jak si vysvětlit slogan na konci videa, tj. "Prepare To Drop" (připravte se na výsadek/spuštění). Interpretací se tu nabízí skutečně hodně, ale že by šlo o titul hry, tedy Halo 3: Prepare To Drop, je vyloučeno. Poměrně zábavný výklad nabízí jeden z fanoušků na diskusním fóru: Připravte se vyhodit Halo 3, protože se blíží nové Halo.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
trojice obrázků vytípaných z videa

Zatím nejkonkrétnější je popisek na Xbox Live Marketplace. "Spousta akce a hluboká tajemství čeká hráče v novém zážitku z kampaně Halo 3." Čili ať už to bude cokoliv, hra bude zcela jistě nějak provázána s třetím dílem, jehož nákladný engine ostatně autoři celkem pochopitelně ještě nechtějí pustit k vodě. Na plnohodnotné Halo 4 se dle nejednoho zahraničního redaktora bude čekat až do té doby, než se slavnostně předvede nová generace Xboxu.

Update 17:18 - Bungie do matrixovské obrazovky zhruba uprostřed videa důmyslně vpletli i něco, co snad lze vzhledem k pro firmu typickému tvaru považovat za datum vydání: 01/06/09+221291. Tutéž sekvenci čísel lze s trochou pozornosti objevit na dvou dalších místech ve videu. Že bychom tedy záhadu rozlouskli již 6. ledna následujícího roku? Nebo snad jen datum samotného oznámení hry? ;)

Update 18:40 - jednou z hlášek, které Superintentendant nahazuje na obrazovku, se teskně ptá: "Maddie, kdepak jsi?" Tedy zřejmě po zmizelé britské holčičce Madeleine McCann, jejíž dosud nevyřešený případ si v médiích drží dost publicity. Možná nevkus, ale zároveň určitě ideální článek do sobotních vydání bulvárních deníků. Co myslíte?

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Jak vypadala zrušená hra Halo Titan?  [23.9.2008 19:19 - levis]
Jak by mělo vypadat Halo 4?  [15.9.2008 23:23 - mart]
Halo 4 od Gearboxu?  [27.8.2008 18:18 - mart]
Microsoftí trailery: Fable 2, Halo Wars, Gears of War 2  [15.7.2008 12:12 - jd]
Kopec pohlednic z Halo Wars  [5.7.2008 14:14 - levis]
Halo 4 na obzoru  [4.7.2008 14:14 - levis]

SOUVISEJÍCÍ AKTUALITY
25.9. Bungie nové Halo oznámí dle odpočítávání na webu kolem čtvrté odpolední, na minutu přesně rok po vydání trojky.
22.9. Sloganem nové hry od Bungie bude "Keep it Clean" a již je jisté, že bude zasazena do světa Halo.
31.8. Tajemnou fotku Halo 3: Mythic jsme sice vidět neměli, ale podle Bungie to není nic přelomového (že by reedice?):
Obrázek zdroj: tisková zpráva
29.8. Tou příští hrou Gearboxu není Halo 4, nýbrž nějaká střílečka pro více platforem.
4.8. Z čistě ilustrační ikonky na stránce Microsoftu někdo vydedukoval Halo 3 pro PC :)
19.7. Microsoftem na poslední chvíli stažené oznámení nového Halo mělo proběhnout formou minutového teaser traileru, následovaného soukromou předváděčkou, tzn. hra musí být v pokročilé fázi vývoje.
17.7. Oznámení příštího dílu SingStar na GC v Lipsku; ohlášení nového Halo schováno na vhodnější příležitost.
14.7. Na 30. září se chystá Halo "Blue", nejspíš reedice trojky s bonusovým obsahem.
13.7. Nové Halo temnější a krvavější týmovou akcí ve stylu Ghost Recon/Gears of War, opět s bitvou UNSC proti Covenantům a kooperativním módem.
8.7. Bungie ve svém podcastu zopakovali, že 14. července se něco chystá: nové Halo.
3.7. Znovu oživeny spekulace o tom, že Halo 4 je už ve vývoji a bude oznámeno na E3, na což bychom dvakrát nevsázeli.
26.6. Dle marketingového průzkumu by si lidé přáli vidět Halo ve spojení se stavebnicí Lego, onlinovkou, arkádou nebo střílečkou.

zdroj: Bungie, diskusní fóra, Xbox Live Marketplace & vlastní

levis

Nejnovější články