Aprílové žerty: King Arthur II: Vietnam, StarCraft II Kinect, básnický Zaklínač 2
zdroj: tisková zpráva

Aprílové žerty: King Arthur II: Vietnam, StarCraft II Kinect, básnický Zaklínač 2

1. 4. 2011 17:47 | Téma | autor: levis |

Update (17:46): A je tu další apríl. Ten si střihnuli Paradox Interactive, kteří dnes stylově z Ho Či Minova města "oznámili" nástupce akční RPG King Arthur II: Vietnam. Vlastně si tím dělají legraci sami ze sebe, protože právě Paradox s naprosto vážnou tváří připravuje stažitelný datadisk Magicka: Vietnam. Fiktivního krále Artuše z Vietnamu podle tiskovky doplní celá řada her Sword of the Stars II: Vietnam, Europa Universalis: Vietnam a Vietnam: MMOVRPG.

"Odezva po oznámení Magicka: Vietnam byla tak fantastická, že jsme se rozhodli udělat toto strategické rozhodnutí pro celou firmu. Neprobrali jsme to s nikým z vývojářů ani bývalých kolegů, prostě nám to připadalo správné," říká ve smyšlené tiskovce tzv. Velký vůdce firmy Fredrik Wester. Další vybrané aprílové vtípky dnešního dne vás čekají po rozkliknutí článku.

Původní článek: Apríl je mezi herními novináři a vydavateli tradičním svátkem všech pitomců a nemine rok, aby se 1. duben obešel bez podivných vyjádření, šokujících oznámení či podezřelých videí. Chronologicky asi první žert dnešního dne se povedl Blizzardu, který si přichystal profesionálně natočené minutové video představující kinectovou verzi StarCraftu II. Dva hráči oblečení ve stylovém sportovním oblečení se potí a paří před obrazovkou, koulí očima a chvílemi jsou na pokraji zhroucení, ale žert s názvem StarCraft Motion stojí za to:

zdroj: Archiv

Druhý dnešní vtípek poslal CD Projekt, pardon, vlastně společnost ComgadComduck, která chtěla novinářům oznámit nový projekt s názvem BARD: Ochránci králvoen.

"Příběh bude popisovat dobrodružství jistého poety, jehož jméno dosud nebylo stanoveno. Příběh hry bude jen velice krátký. Hratelných částí bude jen nezbytné minimum a po vydání se můžete těšit na dvě desítky různých DLC, např. speciální růžové banjo (jež se jinak zpřístupní až po dokončení hry) či osedlatelný jednorožec," píše se v tiskové zprávě.

CD Projekt si ale se svým Bardem dal záležet, viz za tímto účelem specálně vytvořená homepage a tříminutový trailer na enginu Zaklínače 2:

zdroj: Archiv

Nejnovější články