Alpha verze tycoonovky Prison Architect utržila 8 milionů dolarů
zdroj: tisková zpráva

Alpha verze tycoonovky Prison Architect utržila 8 milionů dolarů

7. 11. 2013 10:58 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Už se zdálo, že garážové autory geniálního Defconu (a méně známých děl jako Darwinia či Uplink) v posledních letech opustilo štěstí. Jejich poslední hry nebyly tak dobře prodávané, jak by bylo třeba a studio Introversion se nakonec spasilo jen vydáním svého humble bundlu, které mu zaručilo přežití do dokončení jejich vězeňského tycoonu Prison Architect. O to více potěšující, jsou nejnovější čísla z prodejů rozpracované verze, která zjevně Introversion Software zajistí řadu dalších let poklidného vývoje.

Jelikož jsme se neustále proměňované strategii Prison Architect za poslední rok moc nevěnovali, v rychlosti připomeňme, že hlavním apelem titulu je možnost stavět takové nápravné zařízení, jaké hráč chce. Výstavba bloků, cel, rekreačních oblastí či nezbytných sprch je jenom předehra k opravdové, trýznitelské zábavě – totiž potenciálnímu pozorování náhodných vraždiček, požárů i enormních rebelií se všemi jejich dopady. Titul je ostatně inspirován tituly jako Theme Hospital, Dungeon Keeper a Dwarf Fortress - jisté emergentní kvality jsou tak cílem celé simulace.

A hráči-zákazníci na to díky bohu slyší – za rok od uvedení alfa verze si Prison Architect pořídilo více než 250 tisíc lidí, čímž Introversion vygenerovali tržby v hodnotě osmi milionů doláčů. Pozoruhodné je, že běžná kopie přitom stojí 30 dolarů za kus, což není úplně nízká suma, a dle obvyklých byznys příruček i selského rozumu by Introversion měli naopak cenu nastavit co nejníže pro nalákání mas. Inu, jejich jméno zjevně funguje jako nejlepší reklama. Předešlých her od Introversion se navíc dle GamesIndustry prodalo ve všech případech pouze kolem 100 tisíc kusů...

"Investice hráčů alpha verze nám umožní překovat Prison Architect do hry, kterou jsme původně plánovali, aniž bychom přitom museli činit tvůrčí ústupky – právě kvůli tomu jsme pyšní na to, že jsme nezávislí." sdělili Introversion v reakci na své doposud nejvíc astronomické výdělky. A to je fajn nejen pro jejich fanoušky, poněvadž titěrné, několikačlenné Introversion Software bylo jedním ze studií, které nadmíru úspěšným a dobře vypadajícím Defconem v roce 2006 pomohlo inspirovat a odstartovat tak indie scénu, jak ji dnes známe. Snad se tak v budoucnu dočkáme i dokončení jejich odloženého projektu Subversion.

Nejnovější články