Activision chce udržet Guitar Hero ve hře a chválí Harmonix
zdroj: tisková zpráva

Activision chce udržet Guitar Hero ve hře a chválí Harmonix

9. 12. 2010 11:44 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Téma hudebních her, či spíše jejich zániku je v posledních týdnech poměrně aktuální. Oba...

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Téma hudebních her, či spíše jejich zániku je v posledních týdnech poměrně aktuální. Oba giganti, či spíše někdejší giganti, Guitar Hero i Rock Band míří do červených čísel a analytici se shodují, že jediným rozumným krokem, jak značky, potažmo celý herní průmysl s plastovými kytarkami a bubny zachránit, by bylo spojit obě značky. Eris Hirshberg z Activisionu, který má v rukou upadající Guitar Hero nepotvrdil možnou fúzi značek, ale zároveň to ani nevyvrátil. Pokud budeme číst mezi řádky, nechává si spíše otevřená zadní vrátka. Všechna. 

„Nemohu o tom říct nic konkrétního, to je jasné. Ale Harmonix si držím ve velké úctě a všechna chvála na jejich hlavy je zasloužená. Jsou to zatraceně dobří vývojáři, velmi inovativní a já je prostě miluju pro jejich práci“. Zdá se tedy, že Hirshberg je práci s Harmonixem více než nakloněný, ostatně před časem to samé konstatoval i Bobby Kotick.

„Activison teď čelí velké výzvě znovu oživit trh s hudebními hrami. Je třeba nějaké oživení, polití živou vodou. Každý z nás má uvnitř touhu být rockovou hvězdou, každý někdy držel tenisovou raketu jako kytaru a zpíval si v koupelně a nebo na karaoke“. Nicméně Activision se nehodlá vzdát svého Guitar Hero, což je značka, která se bezesporu vyšvihla mezi ty nejcennější, tedy před pár lety. „Byli bychom hlupáci, kdybychom se nepokusili zase něco vybudovat na značce jako je Guitar Hero. Je to velká a známá značka, lidé ji mají rádi a je zde ještě mnoho prostoru“.

Podtrženo, sečteno, Activison by jistě rád měl v týmu Harmonix. Nehodlá se vzdát značky Guitar Hero. Chce ji inovovat. Ale nikdo z nás netuší jak. Problém hudebních her tkví i v tom, že většina potenciálu už využita byla. Máte plastovou kytaru (či více nástrojů) a hrajete si na rockové hvězdy. Kde je další stupeň? Stát se rockovými hvězdami a to už hra nezvládá. Co by tedy mohli tvůrci vymyslet, aby znovu přilákali davy, které doma mají ony kytary a nástroje a pravděpodobně i několik dílů GH a RB?

Nejnovější články