The Sims
zdroj: tisková zpráva

The Sims

17. 2. 2000 0:00 | Recenze | autor: Redakce Games.cz |

The Sims - recenzeAutor: ACEPublikováno: 17.února 2000 • Každodenní rutina ...


The Sims - recenze

Autor: ACE
Publikováno: 17.února 2000

 Každodenní rutina
Určitě to všichni znáte, ať už z vlastní zkušenosti nebo z vyprávění. Ráno zazvoní budík, proberete se, dáte si rychlou snídani, a hupky dupky na autobus, který vás odveze do školy, popřípadě pokusit se natočit auto a rychle odpelášit do práce. Navečer pak návrat domů, večeře, a nějaká zájmová činnost, popřípadě televize. Stereotyp moderního života, občas kořeněný perličkami, jako je hořící kuchyňská linka nebo vytopení sousedů. Jste tím znechuceni? A co kdybyste dostali k možnosti dělat to jinak, vykašlat se na práci a dělat si co chcete, aniž by to nějak ovlivnilo váš budoucí život a mělo to libovolné následky? Zní to zajímavě ? Tak čtěte dál...

Firma Maxis a speciálně člověk Will Wright se do srdcí těch nejortodoxnějších hráčů po celém světě nesmazatelně zapsaly jejich na svou dobu vynikající simulační strategií Simcity. V pěkné barevné grafice měl hráč možnost bdít nad vývojem města, starat se o základní funkce, nezbytné k jeho fungování a pozorovat, jak se jeho vysněné město rozrůstá. Našli se i hráči, kteří vybudovali ohromný statisícový kolos, ve kterém nepostavili ani jednu hasičskou stanici a pak jen s úsměvem na tváři pozorovali, jak celé město lehá popelem a většina jeho obyvatel přichází o střechu nad hlavou. To vše už je dávno. Od té doby vyšlo několik pokračování, nicméně většinou se jednalo pouze o nastavovanou kaši a nikdy nebylo dosaženo takové popularity, jako v případě prvního dílu. A tak Maxis rozhodl, že je čas na změnu. Pomyslné měřítko pohledu trochu zúžíme a hráč se už nestará o celé město, ale o jeden jeho fragment - o jednu rodinu. A tak vznikli The Sims.

První věc, kterou musíte po spuštění hry udělat je vytvoření rodiny, která vám bude svěřena. Záleží na vás, jak ji uděláte početnou a jestli jí přidáte i děti. U každého člena můžete nadefinovat několik klíčových vlastností, podle kterých se bude utvářet jeho osobnost a znamení zvěrokruhu, dále barvu pleti a oblečení. Vzhledem k současným tendencím máte možnost udělat si i homosexuální partnery, ale pak musíte počítat s tím, že dítě bude moci pouze adoptovat. Po výběru rodiny si musíte vybrat svoje místo pro bydlení. K dispozici je několik domů a pozemků, ale vzhledem k tomu, že začínáte s $20000, moc si vybírat nemůžete. Po nastěhování vám musí zbýt ještě nějaké peníze na vybavení domu, popřípadě na přestavbu podle vaší chuti. Paneláky nejsou k dispozici, takže jste nuceni bydlet v klasickém americkém rodinném domku.

pokračování

Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva


Nejnovější články