Enemy Engaged
zdroj: tisková zpráva

Enemy Engaged

Vývojář:
Vydavatel:
Platformy:
Detail hry

21. 4. 2000 0:00 | Recenze | autor: Redakce Games.cz |

Enemy Engaged: RAH-66 Comanche versus KA-52 Hokum - recenzeAutor: LeonPublikováno: 21...


Enemy Engaged: RAH-66 Comanche
versus KA-52 Hokum - recenze

Autor: Leon
Publikováno: 21.dubna 2000

 Od autorů Apache vs Havoc
Po dvou předešlých recenzích vám nyní přinášíme pohled i na poslední z tria nejnovějších vrtulníkových simulátorů a sice na Enemy Engaged: RAH-66 Comanche vs. KA-52 Hokum (dále jen EE).

Už trochu krkolomný název nám napovídá, čeho se asi tak tato hra bude týkat. Ano, skutečně je to o souboji momentálně dvou nejmodernějších bojových vrtulníku na světě. Za titulem stojí firma Razorworks, která je v této oblasti opravdu jako ryba ve vodě. Stačí připomenout, že Razorworks založilo pár lidí, kteří odešli od Digital Integration (např. Hind) a před rokem vydali poměrně úspěšný simulátor Apache vs Havoc, který je mimochodem plně kompatibilní s Enemy Engaged.

 Pohled ze všech jednotek
Menu je vyvedeno přehledně a vkusně. Na výběr je samozřejmě klasický přímý boj, volný let a v neposlední řadě kampaň. Na výběr máte celkem tři kampaně, které vás zavedou do Libanonu, na hranici Saúdské Arábie s Jemenem a na Tchajwan. Každá kampaň je zcela odlišná a co je velice důležité, jsou generované a tak je můžete hrát stále dokola, aniž byste hráli stejné mise.

Mise samotné jsou poměrně různorodé, ne zrovna jednoduché a také generované podle vývoje konfliktu. Za geniální považuji menu během mise samotné - na mapě se dá sledovat průběh bitvy spolu s ohromným množstvím dat, kdy se můžete podívat na jakoukoliv jednotku a dokonce se i přepnout do jejího reálného výhledu a vidět tak průběh bitvy z úplně jiného úhlu. Setkáte se i s lety za špatného počasí a za tmy, obzvláště noční mise jsou velice působivé a všechny jednotky se přizpůsobují nočním podmínkám. Helikoptéry mají zapnutá polohová světla, na letištích je osvětlena přistávací dráha a i přesouvající se bojová vozidla si na cestu svítí stíněnými světlomety.

 Comanche vs Hokum
Létat můžete “pouze“ ve dvou vrtulnících, tedy v Comanche a Hokumu. Oba se velmi liší ve svých letových modelech a celkových vlastnostech vůbec. Zatímco Comanche využívá své dokonalé avioniky, Hokum těží především ze své mohutnosti (je více jak dvakrát těžší než Comanche) a ohromné palebné schopnosti. Z Hokumu se dá dokonce i katapultovat, což samozřejmě ve hře nechybí. Liší se také vzájemná poloha pilot-střelec, protože v Comanche sedí za sebou, kdežto v Hokumu vedle sebe. Lze si také zvolit realismus letového modelu ve třech obtížnostech od téměř arkádového až po nejtěžší, který už hodně připomíná hardcore simulátor. Záleží také pouze na vás, zda poletíte jako pilot či jako střelec. I během hry se dá přepínat mezi nimi a je jen na vás, co budete obsluhovat.

Mimo Comanche a Hokuma, které můžete pilotovat, se ale ve hře potkáte prakticky se vším, co lze na současných bojištích potkat jak ve vzduchu, na zemi i na moři. Na Tchajwanu se nalétáte nad mořem dost a dost a zcela normální jsou mise začínající na letadlové lodi včetně útoků na cíle, které nadnáší Archimédův zákon. Nechybí ani stíhačky, bombardéry, záchranné vrtulníky a spousta ostatních jednotek. Prostě komplexní válečné bojiště. Na bojové úkoly létáte v bojové formaci s ostatními wingmany, kterým můžete dávat příkazy a oni vás s poslechnou se slušnou inteligencí a nejednu misi splníte pouze v součinnosti s nimi.

pokračování

Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva


Nejnovější články