Dojmy z betatestu World of Warcraft
zdroj: tisková zpráva

Dojmy z betatestu World of Warcraft

31. 3. 2004 10:10 | Dojmy z hraní | autor: Redakce Games.cz |

MMORPG World of Warcraft od studia Blizzard patří v současnosti jistě k nejvíce očekávaným hrám ve svém žánru.

Dojmy redaktorů GameSpy z betatestu této hry vyznívají velice pozitivně, i když pochopitelně ani WoW není (alespoň v aktuální fázi) bez chybičky. K otestování například zatím nebyly rasy frakce Horde (jejich seznam je tady); za Alianci si bylo možno zvolit lidi, trpaslíky, noční elfy nebo rasu gnome.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Prostředí hry je prý sice ještě místy nedotažené a občas značně chudé (například země lidí), jinak ale působí velice dobře a co je důležitější, jednotlivé lokace jsou plné zajímavých útvarů a objektů, s jejichž pomocí se začnete velice rychle orientovat. Díky neopakovatelnosti klíčových "poznávacích znamení" krajiny budete prý ve WoW brzy jako doma, s čímž tvůrci pravděpodobně počítají, protože místa plnění questů jsou popisována především pomocí těchto prvků a znalost prostředí je také vyžadována při jejich hledání. Systém questů je rovněž navržen tak, abyste se při plnění úkolů vždy pokud možno setkávali s monstry na podobné úrovni, jako je vaše a ne s někým, kdo by s vámi mohl rychle zatočit.

Ačkoliv vás všechny screenshoty z WoW nemusí dostávat do kolen, za běhu prý vypadá hra úžasně a to i navzdory tomu, že herní engine není úplně nejmodernější. Podle GameSpy nabízí WoW už nyní v některých ohledech takovou úroveň zpracování, kterou jiné MMORPG nedosahují ani po měsících testování a vychytávání chyb. Absolventi betatestu upozorňují jen na nízký počet různých míst, určených pro shromažďování většího počtu postav a tím pádem i tvoření center guild, případně na nevyladěnost jistých činností (např. rybaření). Vydání World of Warcraft je přislíbeno na letošní léto, devět nových ukázek naleznete v galerii.
zdroj: GameSpy, GameZone

kate

Nejnovější články