Video z alfa verze Paragon představuje základy MOBA akce od Epic Games
zdroj: tisková zpráva

Video z alfa verze Paragon představuje základy MOBA akce od Epic Games

22. 12. 2015 11:28 | Preview | autor: Adam Homola |

Otevřená beta MOBA akce Paragon od Epic Games by se sice měla konat až příští rok v létě, ale prvním hráčům se pomalu otevírá uzavřená alfa. A právě omezenému počtu testerů je v prvé řadě učené video, které popisuje některé základní herní mechanismy. Zároveň je však užitečné i pro všechny ostatní, kteří v alfě ještě nejsou a mohou tak ještě do nedávna tajemný Paragon prokouknout až na kód.

Paragon je MOBA a o některých principech novinky od Epicu jsme psali nedávno. V následujícím videu jdou však tvůrci hlouběji a rozbírají levelování, itemizaci, džunglování a další základní stavební kameny hry. Jedním z nich je bez pochyby i postupné zvyšování úrovní hrdiny, který je podobný spíše tomu z Dota 2 než Heroes of the Storm.

Při dosažení nového levelu získáte v Paragonu možnost vylevelovat jednu ze čtyř aktivních schopností, které se na uživatelském rozhraní rozsvítí, když zmáčknete a držíte Ctrl a následně zmáčknutím příslušné klávesy zvýšíte úroveň vybrané schopnosti. Tím svoji postavu dál specializujete. Ne vždy můžete mít k dispozici všechny čtyři schopnosti, ale princip platí pro všechny hrdiny.

zdroj: Archiv

Jakousi náhražkou předmětů z Dota 2 či talentů z Heroes of the Storm jsou v Paragon karty. Dostanete se k nim po zmáčknutí klávesy G v základně. Na obrazovku vyskočí Card Menu se všemi dostupnými kartami, které můžete je přetáhnout do několika aktivních slotů. Karty jsou v podstatě reprezentací různých aktivních i pasivních schopnosti, skrze které můžete hrdinu dále specializovat. Jednotlivé karty lze také vylepšovat a zesilovat tím jejich efekt.

Během těžkých chvilek na bojišti máte k dispozici klasický teleport zpátky do základny, kde se zdraví obnovuje výrazně rychleji. V základě se také automaticky aktivuje Travel Mode, jakási místní obdoba mounta z Heroes of the Storm. Travel Mode funguje podobně - když se během sprintování pokusíte něco vykouzlit, přepne se postava zase zpátky do chůze nebo standardního poklusu. A když dostanete během sprintování damage, jste na chvíli omráčení.

Stejně jako snad v každé MOBA hře, ani v Paragon nechybí džungle - prostor mezi lajnami, kde na vás číhají neutrální monstra. Když je zabijete, dostanete unikátní buffy. Vedle neutrálních kempů v džungli najdete i Harvestery, kteří začnou po aktivaci "těžit" Ember pro vás a váš tým. Ember můžete kdykoliv sebrat ve speciální zóně a čím víc ho máte, tím víc zkušeností dostane váš hrdina i váš tým.

Ember ale neslouží jen pro zvyšování zkušeností. Padá po zabití každého miniona, hrdiny nebo věže, a když ho nasbíráte dostatek, dostanete Card Points, za které nakupujete nové karty.

Paragon zdroj: tisková zpráva

Vývojáři upozorňují, že záběry na videu pochází z rané alfa verze a například zmíněné karty vůbec jako karty nevypadají. Stejně jako je zbytek uživatelského rozhraní nedodělaný, rozpracovaný a často nehezký.

Ve hře je prý také zatím ještě spousta bugů, matchmaking je pomalý a hra může padat nebo zamrzat. A o nějakém balancu hrdinů snad ani nemá cenu mluvit. Jednoduše jde o opravdovou alfu, jejíž test slouží k získání základního feedbacku, aby podle něj mohli hru upravit pro betu a placený early access v příštím roce. Na základě aktuální alfy by pak měla být beta podstatně lepší, hezčí a vůbec propracovanější.

Nejnovější články