Velký patch se snaží opravit nepovedeného Tony Hawk's Pro Skater 5
zdroj: tisková zpráva

Velký patch se snaží opravit nepovedeného Tony Hawk's Pro Skater 5

27. 11. 2015 16:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Tony Hawk's Pro Skater 5 dostal dlouho potřebný update, který hru povyšuje na verzi 1.03, má skoro 8 GB a upravuje snad každou část hry. THPS5 totiž nevyšel ve zrovna dobrém stavu a hra to schytala jak od kritiků, tak od hráčů. Nový update se ale nesoustředí jen na opravy chyb a toho co se nestihlo, přidává například i dvě nové úrovně: Underground a Wild West.

K nim patří také několik nových postav dostupných v kampani, nové žebříčky pro jednotlivé mise a vylepšený tutorial. Došlo také na zlepšení nasvícení některých levelů a textur několika postav. Přibylo pár nových módů a to například Daily Grind, Skate Hoarding a Manual Mayehem, zatímco některé stávající módy se dočkaly drobných úprav.

Vývojáři ze studia Robomodo prý upravili grindování ve vybraných úrovních a svých změn se dočkalo také nespecifikované množství herních mechanik. Hráči by měli mít nově větší možnosti v nastavení a změn doznal také systém pro uživatelské hodnocení obsahu. Tam například přibyla možnost hodnotit zda se vám daná věc líbí či ne (like/dislike).

A do toho všeho ještě tuna menších úprav a oprav bugů, jak reportuje The Games Cabin, kteří mají na svém webu kompletní changelog. Na záchranu zničené reputace poslední hry je už ale příliš pozdě. Tony Hawk's Pro Skater 5 nemá na Metacriticu jedinou pozitivní recenzi a celkové hodnocení se zastavilo na slabých 32 procentech ze 100.

Nový díl přitom alespoň dával naději, že bychom se mohli dočkat návratu ke klasické hratelnosti v té nejlepší možné podobě. Ta by byla určitou skupinou hráčů po pokusech typu Ride nebo Shred rozhodně vítána, ale Robomodo se do černého bohužel netrefili. Licence na Tony Hawka Activisionu navíc za nedlouho vyprší a tak je otázkou, kdy a jestli se ještě dočkáme klasické velké skejťácké hry pro PC a konzole.

Nejnovější články