V Mass Effect: Andromeda budou v roli nevítaných vetřelců figurovat lidé
zdroj: tisková zpráva

V Mass Effect: Andromeda budou v roli nevítaných vetřelců figurovat lidé

1. 4. 2016 17:59 | Preview | autor: Adam Homola |

Už první Mass Effect se tématu domova, neznámých stvoření, mimozemšťanů a soužití s různými rasami nijak nestranil a nadcházející Mass Effect: Andromeda by měla tuto tématiku posunout ještě o kus dál. Pokud tedy můžeme věřit nedávnému dotazníku, který se objevil na fórech NeoGAF. V něm si můžete přečíst příběhový kontext, kolem nějž se bude Andromeda točit.

Lidstvo se do souhězdí Andromedy vydá za novým domovem, ale narazí na domorodou rasu, která je odhodlaná homo sapiens zastavit. Pro obyvatele planet v Andromedě jsme vetřelci a mimozemšťané my. Bude zajímavé sledovat, jak se promítne role potenciálního předvoje invaze do voleb ve hře. Renegade volby tak mohou být celkem drsné a třeba budete rozhodovat o tom, co s případně porobenými obránci vlastní planety...

Jak si určitě dobře pamatujete z předchozích dílů, v Mass Effectu se jen nepovídá. I Mass Effect: Andromeda má být podle dotazníku „intenzivní střílečka z pohledu třetí osoby.“ Samozřejmě nebude chybět ani údajně propracovaný systém progrese a velká upravitelnost postav, tak jak jsme na to zvyklí z předchozích dílů. Detaily o postavách v dotazníku sice nebyly, ale víme alespoň to, že se ujmete role vedoucího skupiny průzkumníků s odpovídajícím vojenským tréninkem.

zdroj: Archiv

V jiné části dotazníku se můžeme dočíst zase o tom, že se „schyluje k obrovské bitvě, která se rozprostírá napříč celou galaxií plnou planet s různými stvořeními a druhy, které nám jsou neznámé. Taste zbraň, protože tenhle boj je větší, než jste čekali. Nejde jen o váš život, ale o celé lidstvo. Je to konečná bitva o místo, kterému můžeme všichni říkat domov.“ Ještě předtím je ale varování, že jde o popisek možné budoucí verze Mass Effectu, nikoliv nutně Mass Effect: Andromeda.

Poslední dotazníkovou informací, která stojí za zmínku, je cena a platformy. Mass Effect: Andromeda by se měl objevit na PC, Mac, PlayStation 4 a Xbox One a to za cenu 60 dolarů. Tudíž nic překvapivého, ostatně málokdo asi čekal, že EA udělají z nového Mass Effectu menší hru třeba za 40 dolarů. Nebo že by se vynechaly hlavní konzole či PC. V souvislosti s nedávnými událostmi bude spíše zajímavé sledovat, jestli se Mass Effect: Andromeda dostane i na potenciální PlayStation 4,5 a vylepšený Xbox One, pokud tedy oba projekty existují a dostanou se v dohledné době na trh.

zdroj: Archiv

Otazník také visí nad verzí hry pro již oznámenou novou konzoli od Nintenda. Na první pořádné detaily o NX si ale budeme muset počkat nejdřív na E3, tudíž je logické, že se o této platformě v dotazníku nic nedočtete. Stačí ale vzpomenout na start Nintendo Wii U, kde se Mass Effect 3 objevil. Stejně jako je ale brzo na detaily o Nintendo NX, je brzo na Mass Effect: Andromeda.

O hře toho zatím pořád víme příliš málo a na opravdu pořádné odhalení teprve čekáme. Opět nejde nezmínit letošní E3, na které sice EA přímo nebude, ale na jejich vlastní akci EA Play o novém Mass Effectu určitě uslyšíme. A EA Play se shodou okolností koná, stejně jako E3, v polovině června v Los Angeles (a na rozdíl od E3 také v Londýně).

Nejnovější články