UbiDays - Středověká města i vyprahlá Afrika v Settlers VI
zdroj: tisková zpráva

UbiDays - Středověká města i vyprahlá Afrika v Settlers VI

27. 5. 2007 22:22 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Šestý díl budovatelské strategie Settlers: The Rise of an Empire i přes návaznost na tradiční hratelnost série přinese hned na první pohled velké změny: kamera se přiblíží a dá tak plně vychutnat nejdrobnějším detailům, od řezníků zpracovávajících maso a dřevorubců se sekerami po jeleny, žáby, motýly a další divou zvěř v přírodě.

Ve hře se budou střídat roční období, přičemž zimu poznáte nejen podle sněhové pokrývky krajiny, ale třeba i zamrzlých jezer, přes která se bude moci chodit. Města budou svoji podobou věrná kruhovému středověkému modelu, obehnanému zdmi, byť samozřřejmě na úplném začátku bude mít hráč k dispozici jen hrad, kostelík a pár domů. Následný růst města bude podmíněn fungující ekonomií i tím, jak se občané budou rozmnožovat.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jen zajistit vesničanům dostatek jídla nebude jen tak: pokud jich pošlete příliš mnoho na lov, vyvraždí veškerou lesní zvěř a brzy nastane hlad. V takovém případě se lidé klidně seberou, opustí práci a půjdou stávkovat. Nejen v takových případech přijdou ke slovu hrdinové, kterých bude ve hře dohromady šest, a kteří kromě bránění města prospějí třeba tím, že vyjdou mezi stávkaře a zazpívají jim krásnou baladu, po které stávka skončí a všichni se vrátí zpět do práce. Rise of an Empire se jinak bude odehrávat ve čtyřech regionech: ledové Severní Evropě (kde budete moci zažít vyloďění Vikingů a únos vašich žen), Středozemí, střední Evropě a nakonec v Africe. I tam bude moci nastat celá řada potíží, např. farmy budou vyžadovat větší přístup k vodě. Pokud zde lovci vyvraždí všechny zebry a gazely, hladovící lvi se následně začnou živit právě vašimi občánky. A konečně nájezdníci, přepádavající a plenící vaše město, za sebou kromě prázdných sýpek nechají také rozesetý strach, kvůli kterému k vám přestanou jezdit obchodní karavany.


Settlers VI trailer - stažitelná verze (35 MB, 1280x720)

V takových případech budete muset poutníkům zajistit doprovodný eskort a soustředit se na obranu města. Kromě již zmiňovaných zdí se postaví i brány, které půjde kdykoliv zavřít a zamezit tak nepřátelům vstup. Lépe vybavení nájezdníci s sebou třeba budou mít obléhací techniku, ale i tu půjde za pomoci hrdinů zdolat či dokonce zabavit a později použít na vlastní obranu. Informace o singleplayerové kampani Rise of an Empire z různých zdrojů se sice rozchází (ve hře má být buďto šesnáct levelů nebo šedesát misí), zato je jasné, že v multiplayeru bude dohromady patnáct módů plus editor map, přičemž půjde hrát formou jeden na jednoho či dva na dva. Hra vychází toto září.
zdroj: GameSpot, GameSpy, IGN, 1UP

levis

Nejnovější články