Tři udatní solitéři z Lord of the Rings: War in the North
zdroj: tisková zpráva

Tři udatní solitéři z Lord of the Rings: War in the North

27. 3. 2011 15:20 | Preview | autor: levis |

Vývojářské studio Snowblind má tu výhodu, že disponuje licencí na filmovou i knižní ságu Pána prstenů, takže při vývoji akčního RPGčka Lord of the Rings: War in the North se původní předloze blíží mnohem víc než kterákoliv dřívější herní tolkienovka, snad s výjimkou pozapomenuté akční adventury od Vivendi a RTS série od EA. Skřeti, lidé, válečné stroje i celé kraje se vizuálně podobají filmovému zpracování, obsahově jde ale hra daleko za něj. Absolvujete ji za jednu ze tří přednastavených tříd, ať už v singleplayeru (= po boku AI) nebo kooperativně s dalšími dvěma hráči.

Říkat téhle výpravě Společenstvo II by nebylo přesné: ačkoliv naši hrdinové budou po severních částech Středozemě putovat v době, kdy se Frodo vydává zničit Sauronův prsten do Mordoru, hráčovu skupinku tvoří jen tři osamělí solitéři - elf Andriel, trpaslík Farin a hraničář Eradan. Poslední jmenovaný lidský hrdina bude po celou dobu disponovat lukem, trpaslík bojuje samozřejmě na blízko a elf kouzlí z povzdálí, odkud může zranit protivníka nebo uzdravit své spoluhráče.

Během hraní si samozřejmě schopnosti jednotlivých postav dále přizpůsobíte a v určitých bodech hry půjde vybraný charakter dokonce vyměnit za jiného člena party, takže během celé kampaně si teoreticky můžete zahrát za všechny tři třídy. Hrdinové budou také nacházet truhly s poklady, nové brnění a lepší zbraně. Loot se ovšem mezi celou partu rozdělí i v závislosti na tom, jaké schopnosti jednotliví hrdinové mají. Farin umí třeba zpozorovat nakřáplou zeď, rozbít ji a najít extra loot ve schovaném prostoru, Andriel zase třeba objeví nějaké užitečné byliny.

Oproti klasickým akčním RPG má mít War in the North kameru posazenou mnohem blíž akci, skoro jako by seděla za rameny jednotlivých hráčů, což představuje osvěžující kontrast k zažité perspektivě diablovek. Dodejme ještě, že na severu Středozemě budete stát proti armádě vedené Sauronovým vrchním velitelem Agandaurem.

LOTR: War in the North vyjde 22. května pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3.

Nejnovější články